HSP AS

Krešimir Veček na čelu HSP AS Bjelovar, a Marin Sabolović na čelu bjelovarsko-bilogorskih starčevićanaca

Autor: dnevno.hr

Delegati ustrojenih i oni u osnivanju Podružnica s područja Bjelovarsko-bilogorske županije jednoglasno su za predsjednika Županijskog vijeća HSP AS svoje županije izabrali Marina Sabolovića iz Bjelovara.

Slijedom političke odluke HSP AS nakon nedavno održane Konvencije stranke, provode se unutarstranački izbori na svim razinama. Vodstvo stranke na dnevnoj bazi radi na širenju svog programa, snaženju stranačkih organizacija na razinama općina, gradova, županija, Grada Zagreba te BiH i iseljeništva.

Dana 29. listopada 2016. godine u stranačkim prostorijama u Bjelovaru održani su zborovi za Podružnicu HSP AS Bjelovar i Županijsko vijeće Bjelovarsko-bilogorske županije. Gradski izaslanici jednoglasno su potvrdili dosadašnjeg predsjednika Krešimira Večeka, a od nedavno člana Predsjedništva stranke na razina RH na mjesto predsjednika HSP AS Podružnice Bjelovar.

Delegati ustrojenih i oni u osnivanju Podružnica s područja Bjelovarsko-bilogorske županije jednoglasno su za predsjednika Županijskog vijeća HSP AS svoje županije izabrali Marina Sabolovića iz Bjelovara. Riječ je o političkom tajniku stranke na razini RH, magistru geografije, doktorandu na postdiplomskom studiju Sveučilišta u Zadru te znanstveniku koji istražuje i piše o Domovinskom ratu, a najviše o hrvatskim vojnim odorama. Autor je nedavno izašle knjige „Odoroslovlje hrvatskih oružanih formacija 1990.-1996.“ i autor stalnog postava hrvatskih vojnih odora u stranačkim prostorijama.

Zbor je vodio i otvorio glavni tajnik Pero Ćorić, a kao visoki stranački dužnosnici obratili su se zamjenik predsjednika stranke Robert Balić i predsjednik stranke Hrvoje Niče. „Pravaški potencijal u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje je nedovoljno iskorišten s obzirom na obol koji je hrvatski narod s ovog područja Lijepe Naše dao tijekom povijesti za stvaranje hrvatske države. Vjerujem kako će novoizabrano vodstvo na razini grada i županije znati implementirati ideje Oca Domovine dr. Ante Starčevića te tako doprinijeti poboljšanju života u svojim sredinama!“ istaknuo je Hrvoje Niče.

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.