Zarko Basic/PIXSELL

KREŠIMIR MACAN: Bio sam uz Todorića kad je potpisivao aktivaciju lex Agrokor…’

Autor: dnevno.hr

Macan je na pitanje što se odvijalo u Agrokorovu tornju 7. travnja, kada je Todorić potpisao lex Agrokor i ostavio prezaduženi koncern 'hrvatskoj državi', rekao da je to bio 'najnapetiji dan ikada'

U velikom intervjuu  za  tportal stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan progovorio je o najburnijim danima u Agrokoru, u trenucima kada je u koncern doveden Antonio Alvarez te kada je Ivica Todorić potpisao zahtjev za aktiviranjem lex Agrokor. Tada je u koncern Macan bio pozvan ‘gasiti požar’ u pogledu komunikacija s javnošću.

”Taj kratki angažman od tjedan dana na vrhuncu krize u travnju je moj prvi i jedini kontakt s koncernom zasad, pa i sa samim Ivicom Todorićem. Nezaboravnih pet dana, totalna centrifuga, ali vrijedno iskustvo. Zadatak nam je bio da komunikacijski pomognemo Antoniju Alvarezu u njegovu pokušaju restrukturiranja koncerna uz pomoć banaka, no s obzirom na to da je ostalo premalo vremena, a koncern je bio u blokadi, Ivica Todorić aktivirao je lex Agrokor i s time je moj angažman završio”, rekao je Macan.

Osim toga, Macan je na pitanje što se odvijalo u Agrokorovu tornju 7. travnja, kada je Todorić potpisao lex Agrokor i ostavio prezaduženi koncern ‘hrvatskoj državi’, rekao da je to bio ‘najnapetiji dan ikada’.

”Kada se vidjelo da nema druge, zaigralo se na kartu lex Agrokor, iako je Todorić pokušao pronaći sve druge opcije. Nemojmo zaboraviti da već sljedećeg petka nije bilo novca za plaće u tvrtkama u sastavu koncerna. On je to jednostavno morao potpisati i na tome se radilo do zadnjeg trenutka. Ja sam svjedočio tome potpisivanju. Bio je smiren kao pravi lider u ključnom trenutku, no sam čin bio je izuzetno emotivan. Vjerujem da je on u tom trenutku bio svjestan toga da nikada više neće doći u taj Agrokor kao vlasnik. Odobrio je poruke poslane tog dana, pa i ono ‘sve predajem hrvatskoj državi’ jer je želio istaknuti koliko je vrijednosti kroz godine stvorio kroz ulaganja koncerna. Da ostavlja i dugove, tada još nismo znali. Nitko nije. On je jedini znao pravu situaciju i on je bio taj koji je sve vrijeme donosio odluke i bio ‘predsjednik’ kojem se ne protuslovi”, rekao je Macan za tportal.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.