Borna Filic/PIXSELL

Krenuli kući u Istru, a jednog učenika zaboravili u Zagrebu

Autor: Dnevno.hr

U jednom je trenutku razrednica dobila telefonski poziv od majke, koja je pitala za dijete

Osnovnoškolac iz Buja slučajno je ostavljen na Interliberu na zagrebačkom Velesajmu, piše Glas Istre.

Učenici Osnovne škole Mate Balote iz Buja, njih 70, u petak su otišli put Zagreba na Interliber, zajedno sa sedam nastavnika i ravnateljicom Rosanom Jović. Grupa učenika je otišla primiti Zlatnu povelju HRT-a za pobjednički školski vrt, u koncertni studij Zvonimir Bajsić Hrvatske radiotelevizije, a dio je bio na sajmu. Do tog razdvajanja sve je proteklo u najboljem redu, a ubrzo je došlo i vrijeme za povratak kući, u Buje.

Prilikom odlaska sa sajma očito je da učenici nisu najpreciznije prebrojavani u autobusima, već su krenuli uz kratko i brzo pitanje “jesmo li svi?”. Nitko nije primijetio da je na krcatom sajmu ostao jedan učenik. Putovali su autoputom prema Bujama i nakon što su prevalili pola puta zastali su radi okrijepe ali i radi zimskih radosti jer je bilo napadalo snijega na odmaralištu Ravna Gora.

U jednom je trenutku razrednica dobila telefonski poziv od majke, koja je pitala za dijete. Nakon toga je uslijedio košmar, javlja Glas Istre.

“Tada smo odmah pokrenuli sve u našim moćima radi rješavanja problema. Budući da je bilo oko 19.30 sati, a sajam zatvara vrata u 20 sati, trebalo je brzo pronaći rješenje. Uglavnom, uspjeli smo preko našeg autobusera Črnja Toursa riješiti problem. Oni su u Zagrebu dignuli njihovog vozača koji je otišao na sajam i pokupio dijete te ga dovezao u Ravnu goru, do nas. Potom su stigli roditelji koji su preuzeli dijete i odvezli kući. Dječak je u ponedjeljak redovno došao u školu i dobro je”, kazala je ravnateljica škole Rosana Jović.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.