wikipedia.org

Krađa identiteta i ‘imaginarni’ studij: Osječki Medicinski fakultet žrtva talijanske mafijaške prijevare!?

Autor: dnevno.hr / Glas Slavonije

"Studij medicine košta 20.000 eura, a ako se uplati dodatnih 3000 eura ne mora se uopće dolaziti na predavanja, nego se može se slušati on-line, pa se medicinu u Osijeku može završiti bez dolaska na predavanja", navodi se.

Medicinski fakultet u Osijeku i Ekonomski fakultet u Rijeci i vodeći ljudi tih ustanova postali su kolateralne žrtve međunarodne prijevare, piše Glas Slavonije. 

Netko je osnovao “imaginarno” sveučilište u Švicarskoj gdje  pripremili nešto što najviše liči kao dijeljenje diploma za novac.

Pod nazivom Odjel za europske studije na stranici www.jeanmonnet.ch piše da je taj odjel “osnovan od strane Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u partnerstvu sa podružnicom u Luganu Zaklade Europa”

Na web stranicama Odjela za europske studije stoji da će “diplomske i specijalističke studije predvoditi Sveučilišta u Rijeci i Osijeku u suradnji s pojedinim talijanskim Sveučilištima, ali Odjel za europske studije navodno nema nikakav poslovni prostor gdje bi obavljao rad, a “prijemni ispiti” održavaju se u hotelu Belvedere u Locarnu

“Studij medicine košta 20.000 eura, a ako se uplati dodatnih 3000 eura ne mora se uopće dolaziti na predavanja, nego se može se slušati on-line, pa se medicinu u Osijeku može završiti bez dolaska na predavanja. Školarina se ne uplaćuje na račun Odjela, već na račun Zaklade Europa u Umagu, koja ima podružnicu u švicarskom gradu Luganu”, navodi se  u pismu koje je pristiglo u redakciju Glasa Slavonije.

U  nastavku stoji da iza svega stoji Messina, sicilijanski mafijaš koji je osuđen za teške prijevare i pronevjere u Palermu te da je kao vlasnik dvije institucije (Istituto Mediterraneo i Associazione Innova), kroz njih i fiktivne programe edukacije na njima, izvlačio novac na privatne račune. Kao vođa skupine osuđen je 2009. godine na osam godina zatvora

Rektori i dekani osječkih i riječkih sveučilišta i fakulteta tvrde da ne znaju ništa o navedenom te da je riječ o krađi identiteta, piše Glas Slavonije.

Autor: dnevno.hr / Glas Slavonije
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.