Patrik Macek/PIXSELL

Kovačević: ‘Nije isključena velika koalicija HDZ-a i SDP-a’

Autor:

Kovačević nije zadovoljan rezultatima, ali još ga više ljuti činjenica da će o rezultatima izbora odlučivati manjine.

Dio stranaka okupljenih u demokršćansko-pravašku koaliciju simbolično nazvanu Desno prema prvim izlaznim anketama nije polučio očekivani rezultat, a komentar na izbore za naš je portal iznio pravnik i jedan od kandidata Pero Kovačević.

– Jedan od problema svakako je izborno zakonodavstvo koje ide na ruku velikim političkim opcijama, a drugi je problem što je velika većina apstinirala i nije izašla na ove izbore, o čemu svjedoči jedna od najlošijih izlaznosti u posljednjih nekoliko godina, iz svega mi je vidljivo da građani ne žele revoluciju koju smo imali namjeru provesti, i čini mi se da nam se ne piše dobro – kaže Kovačević koji na prvi mah predviđa da ni velika koalicija HDZ-a i SDP-a nije nemoguća.

– Ako nema velike koalicije, što ne moramo isključiti, opet dolazimo u situaciju da nacionalne manjine odlučuju o pobjedniku izbora što je jedan od cjelovitih apsurda našeg izbornog zakonodavstva koje je rađeno na ruku HDZ-a i SDP-a. Doći ćemo opet u apsurdnu situaciju ako netko pokuša sastaviti vladu od dviju velikih stranaka, nacionalne manjine biti će te koje će mimo svih europskih standarda o tome donositi konačnu odluku – zaključuje Kovačević.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.