Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kovač podržao Erdogana i poručio: ‘Naši građani u Turskoj su na sigurnom i nisu ugroženi’

Autor: dnevno.hr

Turska je Hrvatskoj važan partner, strateški partner u NATO-u i važan partner u stabilizaciji jugoistoka Europe.

Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač u petak je kazao je da je državnim turskim vlastima poručio da Hrvatska ističe važnost poštivanja ustvnopravnog poretka i vladavine prava u Turskoj.

“Nastavljamo voditi brigu o svojim državljanima zajedno s veleposlanstvom i generalnim konzulatom.Mi smo uspostavili krizni stožer u MVEP-u, koji skrbi o našim držaljanima i koji nas informira o tome što se događa u Turskoj”, ustvrdio je Kovač i istaknuo da je Turska Hrvatskoj važan partner, strateški partner u NATO-u i važan partner u stabilizaciji jugoistoka Europe.

Kovač je izrazio je potporu Recepu Tayyipu Erdoganu i vladi.

“Upravo sam razgovarao s turskim ministrom vanjskih poslova i isto tako mu prenio poruku podrške turskoj vladi i predsjedniku, demokratski izabranim predstavnicima vlasti. Primio sam veleposlanika Turske, bili smo u kontaktu s predstavnicima u Turskoj, a državljanima preporučujem da sačekaju s putovanjem u tu zemlju. Situacija se smiruje i uskoro će u potpunosti biti uspostavljen javni red”, kazao je Kovač i rekao da nema informacija o porastu migranata koji bi krenuli prema EU.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI