Miranda Cikotic/PIXSELL

Kovač odgovorio Vulinu: ‘Dežurni huškači i bukači iz Srbije se opet javljaju…’

Autor: T. P.

Kovač je poručio i da će doći vrijeme "kada će Srbija morati shvatiti što je činjeno u njeno ime devedesetih godina, da se rat nije vodio na njezinom području nego na području Republike Hrvatske, i sve dok to ne bude slučaj neće biti sreće".

Tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač odgovorio je najnovije optužbe srbijanskog ministra rada Aleksandra Vulina koji je stanje u Hrvatskoj usporedio s onim u NDH, dodavši da se opet javljaju “dežurni huškači i bukači” iz Srbije.

Kovač je u Sinju prisustvovao blagdanskom slavlju Velike Gospe gdje je prisutnim novinarima prokomentirao Vulinove optužbe rekavši da se huškači iz Srbije žele “miješati u naše hrvatske unutarnje stvari, žele mijenjati povijest”.

Podsjetimo, srbijanski ministar rada Vulin optužio je tehničkog hrvatskog ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića da Hrvatsku pretvara u NDH nakon što je izjavio da bi, izbrišu li se sva lažna prebivališta, srpska manjina u Vukovaru pala ispod 30 posto i izgubila pravo na dvojezične natpise, tj. na ćirilicu.

Kovač je s obzirom na to u Sinju poručio da će doći vrijeme “kada će Srbija morati shvatiti što je činjeno u njeno ime devedesetih godina, da se rat nije vodio na njezinom području nego na području Republike Hrvatske, i sve dok to ne bude slučaj neće biti sreće”.

Dodao je da hrvatska diplomacija Srbiji jasno poručuje neka se bavi sama sobom te da su u tome vrlo jasni.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.