Zarko Basic/PIXSELL

Kovač: ‘Ako naši zahtjevi budu ostvareni otvorit ćemo poglavlje 23’

Autor: T. P.

"Što se Hrvatske tiče, naši su zahhjevi poznati", ističe među ostalim Kovač.

Nakon što zemlje članice Europske unije ni danas nisu postigle dogovor o otvaranju poglavlja 23 u pregovorima o članstvu sa Srbijom jer prije toga Hrvatska iz “suštinskih razloga” i Velika Britanija “tehnički” zbog situacije s Brexitom nisu dale suglasnost da se to učini 30. lipnja. O svemu se kratko osvrnuo tehnički ministar Kovač:

“Nedavno je bio referendum o ostanku Velike Britanije u EU. Ovisno o njemu vidjet ćemo hoće li Velika Britanija sudjelovati u pregovorima. Što se Hrvatske tiče, naši su zahhjevi poznati. Od naših pregovarača doznajem da smo blizu da svi naši zahtjevi budu ostvareni i integrirani u pregovore. Ako bude tako moći ćemo otvoriti to poglavlje. U protivnome neće biti moguće”, izjavio je kratko tehnički ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač za N1 televiziju.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.