KOSOR TREBA ODMAH UHITITI: Gubitak Pirana je pravna agresija koju Sabor NE SMIJE priznati!

Autor: Damir Kramarić

Optužujem Račana, Sanadera i Jadranku Kosor jer su dio hrvatskog akvatorija prepustili svjetskim moćnicima iza kojih stoji politika Velike Britanije. Optužujem ih jer su pristali arbitrirati o nečemu što je naše. Pravnu agresiju ne smijemo priznati, ističe admiral Domazet Lošo.

Zlokobna najava gubitka dijela hrvatskog akvatorija – koju je slovenski šef diplomacije Karl Erjavec izrekao još u travnju, a dr. Slavko Kulić potvrdio za naš portal početkom srpnja, ovih se dana obistinjava: Republika Hrvatska odlukom međunarodnog Arbitražnog suda gubi – po svemu sudeći – Piranski zaljev, što znači da će njegov veći dio te izlaz na otvoreno more pripasti Sloveniji!

Tu skandaloznu i za hrvatske nacionalne interese pogubnu vijest, prvi je objavio srpski Kurir (?!), a prenio Večernji list, nakon čega je u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske zavladala panika, premda se u kuloarima odavno govorilo da će Arbitražni sud presuditi u korist Slovenije, a protiv interesa Republike Hrvatske.

O toj najavljenoj skandaloznoj odluci Arbitražnog suda, krivcima za štetu koja je Hrvatskoj nanesena te mogućim tragičnim posljedicama te odluke, razgovarali smo s admiralom i geostrategom Davorom Domazet Lošom, dobro upoznatim s okolnostima cijelog slučaja.

”Optužujem Ivicu Račana, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor jer su dio hrvatskog akvatorija prepustili svjetskim moćnicima iza kojih stoji politika Velike Britanije. Optužujem ih jer su pristali arbitrirati o nečemu što je naše. No, želim naglasiti da ništa nije obvezujuće, pa ni odluka Arbitražnog suda, premda ni jedna strana nema pravo žalbe na odluku tog suda. Jer pravna agresija se ne smije priznati. Postoji hrvatski narod koji o tome mora odlučivati na referendumu”, ističe admiral Domazet pojašnjavajući da ovdje Slovenija nije toliko bitna, već da iza ovakve odluke suda stoji politika Velike Britanije.

Dodaje potom da su pravni ekspert Vladimir Ibler i akademik Davorin Rudolf na vrijeme upozorili što će se dogoditi, ako Hrvatska nepotrebno pristane na arbitražu.

”Mogli smo pristati na posredovanje Međunarodnog suda za pravo mora, a nikako na Arbitražni sud, za kojeg se unaprijed znalo kako će presuditi. Sastavljen je tako da Hrvatska izgubi. Odajem priznanje Ibleru i Rudolfu na pravodobnim upozorenjima. Osobno, kao admiral i geostrateg, ocjenjujem ovu odluku Arbitražnog suda pravnom agresijom na Republiku Hrvatsku. Pravna agresija se ne smije priznati. Postoji hrvatski narod koji o tome mora odlučivati na referendumu. Ništa, dakle, Hrvatska ne mora priznati, jer bi posljedice priznavanja bile katastrofalne. Učinci bi bili sljedeći: priznavanje presude značilo bi da Hrvatska više nema granicu s Italijom te da se odvaja od Europe i pripaja zapadnom Balkanu. To bi značilo da za Italiju ne vrijede Osimski sporazumi, jer ti sporazumi vrijede samo za države koje graniče s Italijom. Italija bi u tom slučaju mogla posezati za Istrom, Dalmacijom, Zadrom i dalmatinskim otocima. To bi otvorilo pandorinu kutiju, pa bi i Bošnjaci tražili izlaz na otvoreno more na potezu Klek – Neum, a otvorilo bi se i pitanje Prevlake. Osim toga, ako Hrvatska proglasi gospodarski pojas, Slovenci ga mogu tražiti sve do Visa, a tražit će ga sigurno do rijeke Mirne”, napominje Domazet.

U zaključku ističe da Jadranku Kosor treba odmah uhititi i optužiti za veleizdaju, jer je ona dala arbitrirati nešto što je naše, premda za to nije imala ovlasti ni hrvatskog naroda, ni Hrvatskog sabora!




”Sabor mora hitno na izvanrednoj sjednici izglasati referendum, jer je ovo pravna agresija na Hrvatsku. Hrvatski sabor se mora očitovati o tome. Ako ne razumiju o čemu se radi, neka pozovu nas geostratege i stučnjake za međunarodno pomorsko pravo, da im rastumačimo. Ni u kojem slučaju ne smijemo se pomiriti s odlukom svjetskih moćnika i Velike Britanije, koji Hrvatsku žele odvojiti od Europe i koji hoće da postanemo dio zapadnog Balkana. Prozivam premijera Milanovića da se očituje o tome, jer je on sljednik Ivice Račana, koji je potpisao sporazum Račan – Drnovšek. Prozivam i Tomislava Karamarka, predsjednika HDZ-a, da se očituje jer je njegova prethodnica na čelu HDZ-a – Jadranka Kosor – dala ovo na arbitražu. Ne prozivam, no trebala bi se očitovati i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Trenutno se nalazi u Izraelu, jer je išla popraviti Josipovićevu priču o ‘ustaškoj guji u hrvatskim njedrima’. Trebao bi se očitovati i Vijeće Predsjednice Republike za domovinsku sigurnost, dodaje Domazet te u zaključku podvlači da vjerojatna odluka Arbitražnog suda nije svršen čin, jer bilo kakvu, a u ovom slučaju pravnu okupaciju, suvereni narod ne smije priznati.

Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.