Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kosor oplela po predsjednici: ‘Nepopularna je jer nije napravila ni ostvarila ništa od svojih obećanja’

Autor: dnevno.hr

"Obećavala je da će smanjiti proračun za 30 milijuna i broj zaposlenih za stotinu - ni to se nije dogodilo", istaknula je Kosor.

Bivša premijerka Jadranka Kosor gostovala je u utorak u emisiji Novi dan na N1 televiziji gdje je komentirala odnos premijera i predsjednice.

“Oboje kažu da je to na razini idealnog – da su praktički odrastali zajedno u Ministarstvu vanjskih poslova, čini se da je to idilično. No, kad krene stvarni život – jer vlada je u fazi medenog mjeseca, a mediji zasad ne vide ništa što bi se moglo kritizirati – i kad krenu rasprave tko će ići na Europsko vijeće, vidjet ćemo, ali i kada se krenu rješavati pitanja. Plenković je, koliko vidim, zasad popularniji od Kolinde Grabar Kitarović”, kazala je kosor.

Za predsjednicu je kazala da nije ostvarila ni jedno obećanje, iako su bila laka za izvršiti.

“Ona je davala jednostavna i lako izvediva obećanja, koja nije ispunila. Primjerice, o preseljenju – kazala je da ne želi biti na Pantovčaku. Formirale su se komisije koje su trebale utvrditi neke stvari, ništa se nije dogodilo – očito je da nema namjeru preseliti se. To je uglavnom palo u zaborav. Drugo, obećavala je da će smanjiti proračun za 30 milijuna i broj zaposlenih za stotinu – ni to se nije dogodilo”, istaknula je Kosor.

Osvrnula se i na napad na predsjednika HND-a Sašu Lekovića te kazala da je to pokušaj ubojstva koji tek treba utvrditi MUP i komentirati.

“Što se tiče pobačaja to će biti tema dok Ustavni sud ne odluči. Neshvatljivo je da zahtjev ostane u ladici do 2016. godine od 1992. Tu će se tenzije dodatno dizati, a Ustavni sud bi se trebao decidirano izjasniti o pristicima na žene koje danas dolaze nažalost u bolnice obaviti taj mučan čin. Nema ni jedne žene koja je sretna što je morala napraviti pobačaj. Uravnotežen pristup politike je nužan da bi Ustavni sud ocijenio taj zakon, ali mislim da je sramota da primjenjujemo propis iz socijalističke republike Jugoslavije iz 1978,”, smatra Kosor.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI