wikipedia.org
wikipedia.org

Konačno utvrđeno: Malezijski avion MH17 oborili su ruski pobunjenici

Autor: dnevno.hr

Kremlj je danas, uoči priopćenja službenih rezultata međunarodne istrage u Hagu,priopćio da radarski podaci pokazuju da malezijski avion MH 17 definitivno nije oboren raketom sa područja Ukrajine

Međunarodni tužitelji koji su istraživali pad aviona MH17 iznad istočne Ukrajine 2014. priopćili su da je raketa “BUK” koja je oborila letjelicu sa 298 putnika stigla iz Rusije.

Kremlj je danas, uoči priopćenja službenih rezultata međunarodne istrage u Hagu,priopćio da radarski podaci pokazuju da malezijski avion MH 17 definitivno nije oboren raketom sa područja Ukrajine pod kontrolom proruskih snaga.

Glasnogovonik  Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da podaci kojima raspolaže ruska vojska jasno pokazuju da raketa nije ispaljena s tog teritorija već s neke druge, prenosi Rojters.

“Radarski podaci su jasni … nije bilo rakete. Ako je i bilo rakete ona je ispaljena sa nekog drugog teritorija”, rekao je on.

Podsjećamo, 289 putnika i članova posade je stradalo kada je oboren avion “Malesia Airlines” koji je putovao od Amsterdama do Kuala Lampura u srpnju2014. godine.

 

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI