VLADA RH/TWITTER

Komadina: Goranima nije problem snijeg, nego ono čega imaju premalo, a to su novci!

Autor: Hina

 Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima "apsolutno nužan" Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

 U Delnice, koje je pogodilo snježno nevrijeme, u nedjelju je stigao premijer Andrej Plenković koji sudjeluje na sastanku delničkog Kriznog stožera, a  potom će obići zimske službe na terenu.

“Pored pomoći koja nam je odobrena, zatražiti ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe”, najavio je prije sastanka Stožera gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

 Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje,  jer bez sredstava županije i države Delnice su “jednostavno na koljenima”.

 Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima “apsolutno nužan” Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

VLADA RH/TWITTER

 

“Goranima nije problem ono čega imaju previše, a to je snijeg, nego ono čega imaju premalo, a to su novci”, kaže Komadina držeći kako je svima jasno da su troškovi za čišćenje snijega ogromno povećani, ne samo ove godine, nego i inače i da to mora biti sustavno riješeno. “Naravno, povećani su troškovi života svima koji ovdje žive, to se evidentno vidi. Prema tome, Zakon o Gorskom kotaru je nešto što je apsolutno nužno”, naglašava župan.

U Delnicama je posljednjih dana pao obilan snijeg, pa su u pomoć lokalnom stanovništvu bili poslani  i pripadnici Hrvatske vojske.




VLADA RH/TWITTER

Premijer Andrej Plenković obećao je kako će država pomoći Delnicama i njegovim stanovnicima koji se već nekoliko dana bore sa obilnim snijegom u čijem im čišćenju pomaže i Hrvatska vojska.

“Upravo to smo danas i rekli. Vidjet ćemo cjelinu troškova koji će nastati, ukoliko financijski kapaciteti grada, općina, županije ne budu dovoljni pronaći ćemo načine za sufinanciranje ili dodatne intervencije”, izjavio je premijer nakon sastanka Kriznog stožera, koji je bio zatvoren za javnost, prenosi HRT. Zbog toga, dodao je, i postoje mehanizmi u državnom proračunu, uključujući i proračunske zalihe.

Plenković je pozvao građane da za snježnog nevremena pomognu jedni drugima, da brinu o svojim susjedima, posebno starijima, o onima kojima “treba proviriti”.




Podsjetimo, u Delnice je premijer stigao sa ministrima obrane i prometa Damirom Krstičevićem i Olegom Butkovićem, a sastao se sa gradonačelnikom Delnica Ivicom Kovačevićem i županom Primorsko-goranskim Zlatkom Komadinom koji su pozvali državu da pomogne Delnicama u kojima je proteklih dana palo više od metar i pol snijega, a snijeg pada i danas.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.