Luka Stanzl/PIXSELL

KOLARIĆ ODLUČILA PREKO NOĆI: ‘Neću podnositi zahtjev za povratkom u SDP’

Autor: T. P.

Kolarić je istaknula da je već gotovo tri godine izložena kampanji blaćenja i mržnje, organiziranoj od stranačke oligarhije, nizu etiketa, diskreditacija i uništavanja njezine reputacije te neće podnositi zahtjev za povratak u SDP.

Aleksandra Kolarić sinoć je na svojem Facebook profilu objavila status u kojem je objasnila svoj politički potez, a to je da neće podnositi zahtjev za povratak u SDP. Navodi da više ne vjeruje u mogućnost ozdravljenja SDP-a te da ta stranka nema snage za promjenu. Njezin status prenosimo u cijelosti:

“Vidim da je glavni i najveći problem SDP-a strah kandidata za predsjednika stranke od mojeg zahtjeva za povratak. Htjela bih im dobronamjerno reći da nema razloga za strah. Nemam iza sebe vojsku, ne raspolažem financijskom moći, nisam medijski mogul, nemam iza sebe nikakvu organizaciju. Jedino što imam je integritet, nešto pameti, znanja, odlučnosti i hrabrosti. Ne bi ih potencijalna politička utakmica sa mnom trebala tako plašiti, ali u strahu su velike oči.

Nakon povlačenja Zorana Milanovića, tražila sam rehabilitaciju, kako za sebe, tako i za sve nepravedno izbačene i politički eliminirane i poništenje odluka o izbacivanju. Vidim da u oligarhiji, niti nakon 6 poraza u nizu i gubitka 150 tisuća glasova, nema snage za priznanje pogreške i prolazak na tom stvarnom testu demokracije.
Pred više od 2 godine sam upozorila da stranka tone u krizu i da će se dogoditi debakl. Izbačena sam. Napisala sam Platormu Novog SDP-a, program unutarstranačke demokratske reforme, koji su prepisali svi kandidati u ovoj utrci.

Već skoro 3 godine izložena sam kampanji blaćenja i mržnje, organiziranoj od stranačke oligarhije, cijelom nizu etiketa, diskreditacija i uništavanja moje reputacije. Niti jednom na mržnju i uvrede nisam uzvratila mržnjom i uvredama. Pored toga, bivše vodstvo prijetilo je mojim kljentima i nastojalo mi tako nanijeti poslovnu štetu. I sve sam to uz manje ili veće ožiljke preživjela.
Procjenjujem da je potpuno svejedno tko će od kandidata pobijediti. Nitko od njih nema potrebnu energiju, znanje, hrabrost, odlučnost i principijelnost za nužne, duboke promjene. Među njima nema čovjeka s kapacitetom za liderstvo, a trgovina za dogovor o očuvanju vlastite kože, pod svaku cijenu, je već počela. Nitko od njih istinski ne vjeruje u promjene niti ih ne želi. Nitko od njih nema nužnu političku vjerodostojnost za promjene.

Stoga neću podnositi zahtjev za ponovnim učlanjenjem u SDP jer ne postoji stvarna namjera demokratizacije stranke niti od 1 kandidata, a jedino što vidim da postoji je mržnja i bijes uperen prema meni. Više ne vjerujem u mogućnost ozdravljenja SDP-a. Žao mi je zbog mnoštva kvalitetnih ljudi, članova SDP-a, žao mi je zbog glasača. Međutim, hladne glave, jasno vidim da će, s ovim istim nesposobnim ljudima u vrhu, biti onemogućena svaka dublja promjena. SDP će nastaviti propadati, kao i ostaci njegove vjerodostojnosti. Glasači će SDPu i dalje u sve većem broju okretati leđa. Stranka, nažalost, nema snage za promjenu.

Arhitekti poraza i krivci za uništavanje SDP-a učinit će sve za nastavak politike kontinuiteta i osiguranje statua quo. Stranka će i dalje nastaviti propadati, nesposobna vratiti glasače i podršku, a progresivni dio javnosti naći će drugog, uspješnijeg zastupnika svojih vrijednosti i interesa.

Nadam se da će svi kandidati za predsjednika SDP-a od danas mirno spavati. Nemaju se čega bojati, osim straha samog”, napisala je Kolarić na svojem Facebook profilu.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.