Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kninska Čistoća o stavljanju ceduljica na grobove: Moguće da se obavijest omaškom ostavila na pogrešnom mjestu’

Autor: dnevno.hr

"Vezano za navode da su se obavijesti lijepile uglavnom na grobnice pripadnika srpske nacionalne manjine, navodimo kako to nije točn", navodi direktnor gradske čistoće.

Kninsko komunalno poduzeće Čistoća reagiralo je na upit neprofitnog portala Tris o ljepljenju ceduljica uoči Svih Svetih o skorom ponovnom “puštanju u promet” grobova preminulih osoba uglavnom srpske nacionalnosti.

U odgovoru za portal Tris  direktor Čistoće i zelenila d.o.o. Miroslav Zoričić opovrgava da su na meti bili grobovi označeni ćirilicom.

“Vezano za Vaš upit koji se odnosi na obavijesti ostavljene na grobna mjesta na Gradskom groblju u Kninu ističemo kako su navedene obavijesti ostavljene isključivo na grobnim mjestima koje u grobljanskoj evidenciji odnosno grobnom očevidniku nemaju evidentiranog korisnika.

Obzirom da je za većinu grobnih mjesta na kojima su ostavljene obavjesti prošlo i više od 20 godina da nemaju korisnika te da se nitko nije javio u Upravu groblja, osnovni cilj Čistoće i zelenila d.o.o. ovim obavijestima potaknuti osobe koje su imale pravo korištenja označenih grobnih mjesta da se jave u svrhu reguliranja tog prava, odnosno kako bi se isti upisali u navedenu evidenciju te nastavili nesmetano koristiti svoja grobna mjesta.

Vezano za navode da su se obavijesti lijepile uglavnom na grobnice pripadnika srpske nacionalne manjine, navodimo kako to nije točno. Naime u grobljanskoj evidenciji koja se vodi za Gradsko groblje u Kninu ne postoji podjela između ukopanih kao niti između korisnika na osnovi njihove vjere”.

Odgovarajući dio upita koji se odnosi na konkretan slučaj čitatelja koji je Trisu poslao fotografije grobnica oblijepljenih ‘obavijestima’, a koji je sve svoje obveze uredno podmirio, Zoričić kaže kako je moguće da se radi o grešci:

“S obzirom da Vam je navedeni dostavio dokaze o plaćenoj grobnoj naknadi, znači da je isti upisan kao korisnik grobnog mjesta za koji plaća predmetnu naknadu te da to grobno mjesto ne spada u kategoriju grobnih mjesta bez evidentiranog korisnika i zaključka smo da je moguće da se obavijest omaškom ostavila na pogrešnom grobnom mjestu.”

Autor: dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.