Patrik Macek/PIXSELL

Klisović: Trošak otpisa duga bankama prelit će se na građane

Autor: dnevno.hr

Ako banke budu preprodavale dugove, kao što su to radile 2015., opet će zaraditi

Saborski zastupnik SDP-a Joško Klisović komentirao je otpis duga bankama i ponašanje Mosta u novoj Vladi.

Klisović je mišljenja da se Most i u ovoj vladi ponaša kao oporba.

“Čini mi se da je tako. Moraju shvatiti da su u vlasti i tako se ponašati. Ne mogu očekivati da ćemo mi ulaziti i arbitrirati kada njima zatreba, a kada im ne trebamo, da ćemo se držati po strani”, kazao je, piše N1. 

Komentirao je otpis duga bankama, što je najavio ministar financija Zdravko Marić: “Koliko sam shvatio, to će se bankama priznati kao porezna olakšica, to će proizvesti određenu rupu u proračunu, ne znam kako ministar Marić misli to pokriti, bit će to trošak za državu koji će se na kraju preliti na sve građane.

Ako banke budu preprodavale dugove, kao što su to radile 2015., opet će zaraditi. To nije u skladu s načelom socijalne pravdenosti kojom bi se trebala voditi porezna reforma”, mišljenja je Klisović.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.