Dusko Jaramaz/PIXSELL

Kliman nije iznenađen rekordnom turističkom sezonom, a ima i kritiku: ’98 posto turizma odvija se na Jadranu’

Autor: T. P.

"Kontinent se nažalost nije razvijao sukladno očekivanjima, no zato u ministarstvu turizma pripremamo nekoliko proizvoda koji će sigurno obilježiti budućnost, jedna od njih je i najavljivana Crokartica koju ćemo predstaviti u nekoliko sljedećih dana", najavio je Kliman.

Gost RTL-a Danas bio je ministar turizma Anton Kliman, koji je govorio o rekordnoj sezoni.

“Pozitivnih iznenađenja nema, mi smo najavljivali najveću sezonu ikad, to se upravo i događa. Bili smo zabrinuti početkom šestog mjeseca zbog vremena, i tu su nam bili kampovi podbacili, što je sasvim normalno, no to se brzo izbalansiralo i već krajem šestog mjeseca je sve izgledalo super, brojke su narasle”, rekao je Kliman za  RTL.

“Jučer smo prema E-Visitoru imali milijun noćenja, to je već postala konstanta”, rekao je te se osvrnuo na turizam u Istri:

“Istra je dugo radila na razvoju turizma, i otpočetka je bila predvodnica turističkog ‘booa’ u Hrvatskoj, međutim imamo dobre pokazatelje i u Dalmaciji, sve ide ka izvrsnosti i to je jedna deviza za hrvatski turizam”, ističe Kliman koji se osvrnuo i na turizam u kontinentalnom dijelu zemlje:

“Kontinent se nažalost nije razvijao sukladno očekivanjima, no zato u ministarstvu turizma pripremamo nekoliko proizvoda koji će sigurno obilježiti budućnost, jedna od njih je i najavljivana Crokartica koju ćemo predstaviti u nekoliko sljedećih dana kao jedan sveobuhvatni projekt razvoja domaćeg turističkog proizvoda. Mi smo tek šest mjeseci u pogonu, to je jedan kompleksan proizvod oko kojeg ima puno posla. To je jedan projekt koji će uvelike pomoći i domaćem turizmu, ali moramo ga razviti kako spada, pa tek onda pustiti u pogon”, dodao je.

Osvrnuo se i na brojke domaćih turista:

“Nije to baš tako jednostavno, najveći je problem upravo ta naša kultura neprijavljivanja. No sustav E-Visitor sve više funkcionira i sigurno će dovesti sve pokazatelje ubrzo u red. Najveći problem je što se 98 posto turizma odvija na Jadranu,  to nas mora zabrinuti ali i predstaviti nam izazov. Mi imamo prekrasnu obalu i imamo sve preduvjete da budemo jedna od najboljih turističkih destinacija Europe”, zaključio je Kliman u svojem gostovanju.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.