Marko Lukunic/PIXSELL

KIŠOBRANE U RUKE: Pripremite se na pljuskove!

Autor: A.P.

U srijedu nas očekuje ljepše vrijeme, bit će pretežno sunčano, te mjestimice uz umjerenu naoblaku. U Slavonijim Lici i unutrašnjosti uz još više oblaka bit će povremene kiše ili lokalnih pljuskova. Puhat će slab do umjeren, na Jadranu ponegdje i jak sjeverozapadnjak.

U utorak će vrijeme biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom, koji mjestimice mogu biti izraženiji. Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske javlja kako će puhati slab do umjeren vjetar, koji će se na Jadranu povremeno pretvarati u jak zapadni i sjeverozapadni, na južnom dijelu u početku jugozapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 17 i 22 stupnjeva Celzijusa, u gorskim krajevima ponegdje i malo niža.

U srijedu nas očekuje ljepše vrijeme, bit će pretežno sunčano, te mjestimice uz umjerenu naoblaku. U Slavonijim Lici i unutrašnjosti uz još više oblaka bit će povremene kiše ili lokalnih pljuskova. Puhat će slab do umjeren, na Jadranu ponegdje i jak sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 13, na Jadranu od 12 do 16, a najviša dnevna uglavnom između 20 i 25 °C.

Stanje na cestama

Kolnici su mjestimice mokri u Lici i Dalmaciji. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te pripaze na sigurnosni razmak između vozila.

Zbog radova je zatvorena autocesta A7 između čvorova Šmrika i Križišće u smjeru Rijeke, a između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno kroz zonu gradilišta.

Zbog radova, vozi se dvosmjerno jednom stranom na:
autocesti A2 Zagreb-Macelj, između naplate Zaprešić i odmorišta Jakovlje, od 10. do 12. km;
autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani, od 136. km + 700 do 141. km + 300.
te jednom tunelskom cijevi na autocesti A1 kroz tunel Malu Kapelu.




Do 15. lipnja, radnim danima, od 8 do 13 sati i od 15,20 do 18 sati bit će zatvorena državna cesta DC52 u Vrhovinama (zbog radova na križanju željezničke pruge Oštarije-Knin-Split). Obilazak: Zalužnica-Čovići-Lički Osik-Korenica-Borje (DC52) i obrnuto.

Zbog radova je zatvorena brza cesta DC10 od čvora Dubrava do spoja s državnom i županijskom cestom u Cugovcu (DC28-ŽC3052). Obilazak je kroz Vrbovec (do 31. svibnja 2016. god).




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.