13.05.2012., Zagreb - Jucerasnje visoke temperature jutros je zamijenila hladnoca. Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

KIŠA, MAGLA, HLADNOĆA, ILI? Saznajte kada se vraćaju topli dani!

Autor: dnevno.hr

U nedjelju djelomično sunčano. Iako će u većini krajeva biti suho, osobito je na otvorenom moru moguća povremena i slaba kiša. Ponovno će zapuhati jugo, većinom slabo. Zadržat će se toplo za dio godine.

U cijeloj zemlji su nakon sunčanog ponedjeljka, uslijedili kišoviti dani s nižim temperaturama. Crometeo donosi prognozu za vikend.

JADRAN:

Petak donosi vrlo nestabilno vrijeme. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a kiša će biti relativno česta. Ponegdje, osobito u Dalmaciji, može biti obilnijih pljuskova s grmljavinom. Vjetar će posvuda značajno oslabiti u odnosu na četvrtak. U Dalmaciji još uglavnom slabo jugo, jače ujutro na jugu Dalmacije, na sjevernom Jadranu u okretanju na slab vjetar zapadnih smjerova. Toplo s najvišim dnevnim temperaturama od 17 do 21°C.

Postupna stabilizacija vremena očekuje nas u subotu. Još ujutro može biti malo kiše, osobito u Dalmaciji. Tijekom dana sve sunčanije pa će u drugom dijelu dana biti suho. Vjetar većinom slab, dominantno zapadnih smjerova. Bit će tek malo svježije, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

U nedjelju djelomično sunčano. Iako će u većini krajeva biti suho, osobito je na otvorenom moru moguća povremena i slaba kiša. Ponovno će zapuhati jugo, većinom slabo. Zadržat će se toplo za dio godine.

UNUTRAŠNJOST:

Za petak i dalje prognoziramo puno oblaka, a mjestimice će biti i kiše. U najvišem gorju mogući su susnježica i snijeg. Oborine će tijekom dana postupno oslabjeti i prestati. Ostat će prohladno uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar i temperaturu zraka uglavnom između 7 i 12 Celzijevih stupnjeva.




U subotu i nedjelju trebalo bi biti više suhog vremena. Dosta oblaka i česta jutarnja magla koja se ponegdje može i dulje zadržati. Tijekom dana su moguća i kraća sunčana razdoblja. Jutra će biti malo hladnija, a dani malo topliji.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.