Kerum se odazvao sastanku kod Kolinde Grabar Kitarović, Jadranka Kosor nije došla! (FOTO)

Autor: A. Pranjić / HINA

U ponedjeljak navečer Jadranka Kosor je na svom Twitter profilu napisala: Mali bi potrčko, da mu je šef i Pajo Patak, spremno ustao i kazao: "Reci dragi šefe što mi je zadatak?!".

U utorak je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na sastanak pozvala pozvala predstavnike Kluba nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i predstavnika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma. Tako predsjednica nastavlja sastanke s predstavnicima hrvatskih političkih stranaka.

Na predsjedničin poziv Jadranka Kosor se nije odazvala, te se još uvijek ne zna zašto.

U ponedjeljak navečer Jadranka Kosor je na svom Twitter profilu napisala: Mali bi potrčko, da mu je šef i Pajo Patak, spremno ustao i kazao: “Reci dragi šefe što mi je zadatak?!”

Kerum je s Grabar Kitarović razgovarao o stanju u zemlji, posebno gospodarskoj situaciji, s parlamentarnim političkim strankama, sindikatima, poslodavcima i drugim sudionicima društvenoga i gospodarskog života Hrvatske.




Izrazivši zadovoljstvo sastankom, Kerum je novinarima kazao kako je predsjednici Grabar Kitarović govorio o problemima poduzetnika koji “gube volju ući u neki posao jer ih čeka puno nameta, kontrola, poreza”.

“Jedan od bitnih problema u Hrvatskoj je negativna klima koja se pušta kroz medije, često mijenjanje propisa vezanih uz poduzetništvo; jedna klima koja ne ide na ruku poduzetnika da bi otvarao nova radna mjesta”, naglasio je Kerum.

Smatra kako svatko tko se bavi politikom ima zadaću pridonijeti tome da se pokrene hrvatsko gospodarstvo.




Kerum pritom ističe da glavne instrumente za to ima Vlada, a kao negativan primjer navodi Hrvatsku banku za obnovu i razvoj (HBOR) koja, kaže, ima ogromne novce na računu i nedovoljno ih plasira ili ih plasira u loše projekte.

“Novac od HBOR-a ne može dobiti dobar projekt, već onaj tko je podoban, odnosno onaj tko je politički blizu s vladajućom strukturom”, smatra Kerum.

Ocjenjuje da vlast nema volje za pokretanjem poduzetništva i novih projekata.

“Vlast, koja god dođe, samo gleda kako da što duže ostane na vlasti, a koji su konkretni problemi gospodarstva i rješavanje gospodarske krize ih ne zanima”, kazao je.

Sastanci

Predsjednica Grabar Kitarović bi se u 15.30 sati trebala sastati s spredstavnicima Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a u 16 sati s predstavnicima Kluba nezavisnih ljevičara. Na sastanak je pola sata kasnije pozvan predsjednik Kluba nacionalnih manjina Nedžad Hodžić. Predstavnici Demokratskog centra pozvani su u 17 sati, a u 17.30 predstavnici Kluba nezavisnih zastupnika.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović pozvala je na sastanak u Ured predsjednice predsjednicu Hrvatske narodne stranke Vesnu Pusić u 18 sati. Kao i predstavnike Samostalne srpske demokratske stranke u 18,30 sati, priopćeno je iz Ureda hrvatske predsjednice.

Autor:A. Pranjić / HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.