Dusko Jaramaz/PIXSELL

KERUM OTVORIO DUŠU: ‘Jedina budala koja je u politici nešto htjela napraviti zove se Željko Kerum. Sve ostalo je laž i blejanje’

Autor: T. P.

"Svi ostali samo znaju obećavati i lagati, samo rade za svoj interes, jedina budala koja je u politici nešto htjela napraviti zove se Željko Kerum. Sve ostalo je laž i blejanje na televiziji", dodao je Kerum.

Bivši splitski gradonačelnik i bivši saborski zastupnik mogao bi biti i bivši poduzetnik. Riječ je o Željku Kerumu koji je gotovo potonuo u anonimnost. Ipak, neodređeno tvrdi da se i dalje ‘bavi poslom biznisa’, navodno u konzultantskoj sferi, no detaljnije ne želi pojasniti. U intervjuu za tportal rekao je da se – opekao.

Sa strane promatra kako se prodaje nesuđeni krunski dragulj njegova carstva, splitski hotel Marjan. Prokomentirao je tužbe koje je u ovom slučaju, koji je njegovo poslovno carstvo bacio na koljena, prije nekoliko mjeseci podnio protiv nekoliko banaka.

“Istina je da se u tom trenutku događala najveća kriza, ali i da je banka blokirala tvrtku koja nije bila dužnik, nego samo jamac, i to tvrtku koja je imala dnevni prihod od 56 milijuna kuna. Nakon toga bilo je jako teško nabavljati robu, a ni poslovni partneri s kojima sam surađivao dvadeset godina, nisu pokazali razumijevanje i počeli su me goniti. Samo da sam im zaračunao jedan posto na ‘lom i rastur’, što je uobičajeno, mogao sam opstati. Ali tako je to u poslu, u politici i u životu općenito: dok si bitan i moćan, svi su oko tebe. Ja znam koliko se bagre lijepilo za mene u to doba i vidim da se danas sve to svelo na nekoliko ljudi. Nema veze, meni ništa ne smeta: neka im bog svima da zdravlje”, rekao Kerum za tportal.

Politikom se, kaže, namjerava baviti samo na lokalnoj razini. Hvali se projektima koje je ostavio iza sebe u vrijeme kad je vodio grad i vjeruje da će građani to prepoznati.

“Svi ostali samo znaju obećavati i lagati, samo rade za svoj interes, jedina budala koja je u politici nešto htjela napraviti zove se Željko Kerum. Sve ostalo je laž i blejanje na televiziji”, dodao je Kerum.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI