Dino Stanin/PIXSELL

KELEMINEC OTVORENO O DOGAĐAJIMA U SRBU: Policija je dobila zapovijed izdvojiti me… (FOTO)

Autor: Dnevno.hr

"Pupovac je svima koji dođu u Srb obećao 200 kuna, a plaćao je i prijevoz i iz Beograda do Srba. A tko je u biti to sve platio? Mi, hrvatski porezni obveznici", govori nam Keleminec svoja saznanja.

“Tražili su me već to jutro, htjeli su me uhititi prije dolaska u Srb, ali nisu me uspjeli naći”, govori nam Dražen Keleminec, predsjednik A HSP-a o događajima na dan obilježavanja 75. obljetnice ustanka u Srbu.

“Zašto? Kako bi me spriječili da dođem u Srb i iznesem svoje političke stavove. Zamislite, je li to demokracija”, zgrožen je Keleminec.

A koji je to stav koji je želio iznijeti, upitali smo predsjednika A HSP-a.

“Srb nije antifašistički ustanak niti je praznik u našoj zemlji. To je mjesto gdje se slave srpski zločini nad nedužnim hrvatskim narodom”, govori nam Keleminec iznoseći činjenicu kako je najmlađa žrtva tog tzv. ustanka bilo dvogodišnje dijete.

“Poubijani su hodočasnici, svećenika su pekli na ražnju… I to se slavi? To da dopustimo tim ljudima slaviti?”, pita se.

“Na mjestu gdje oni danas uz dopuštenje naše policije i države slave, na tom mjestu je nekad bila naša kapelica i groblje. Navezli su zemlju, stvorili brdo i na to mjesto stavili svoj srpski spomenik”, govori Keleminec. Dodao je i kako je Srb Srbima posebno mjesto jer “to je njihov mit stvaranja Velike Srbije na našem prostoru”.

“25. srpnja 1990. agresija na Hrvatsku krenula je iz Srba, upravo zato smo tu htjeli održati predavanje o Domovinskom ratu, ali ministar unutarnjih poslova Milorad Pupovac i njegov zamjenik Valho Orepić to su spriječili”, govori nam.

Keleminec je iznio još neka saznanja.

“Pupovac je svima koji dođu u Srb obećao 200 kuna, a plaćao je i prijevoz i iz Beograda do Srba. A tko je u biti to sve platio? Mi, hrvatski porezni obveznici”, govori.

Odvajanje od kolone i pokušaj uhićenja

Keleminec, iako je to očekivao, u Srbu nije uhićen.

“Htjeli su me odvojiti od kolone u Brvnu. Policija je imala zapovijed izdvojiti me i uhititi ali bez nazočnosti medija. Mediji su im pomutili planove. Tražili su me da stanem na začelje kolone. Na taj način izdvojili bi me i uhitili. Tada sam poludio i sjeo”, govori Keleminec.

“Sve smo zakonski napravili, ne bojim se njihovih upozorenja da će me prijaviti sutkinji da sam ignorirao njezinu odluku, sve će to pasti u vodu zbog zakona koji je na mojoj strani”, kaže Keleminec.

Jedan od organizatora prosvjeda ispričao nam je i kako je policija razdvojila prosvjednike u tri kolone.

“Razdvojili su nas, mimo volje organizatora. Zapriječili su nam prilaz prijavljenom mjestu okupljanja. Okupljanje je održano na mjestu koje je odredila policija. Dakle, dogovorili smo lokaciju, a oni su nas maknuli 150 metara dalje. I na taj način su nas odvojili i od pristupa pitke vode”, zgrožen je organizator i uz smijeh nam govori kako su im ipak dostavili 3 litre vode, za sate na žegi.

Autor: Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.