Foto: DUZS

KARTA POŽARA U DALMACIJI: Gori kod Šibenika, Zadra, Benkovca, na Hvaru i na Velebitu…

Autor: dnevno.hr

Požar na lokaciji Turanj kod Sv. Filip i Jakov još uvijek je aktivan, a na terenu su pripadnici JVP Zadar, DVD-a Sv. Filip i Jakov, Sukošan i Galovac te 3 Canadaira i 4 AirTtractor.

Na desetke požara je tijekom nedjelje navečer i ponedjeljka izbilo diljem Dalmacije. Na više lokacija se vatrogasci bore s vatrenom stihijom, a na otoku Hvaru te kod Benkovca i Biograda na moru je najkritičnije. Požar se približio i Zadru.

Zadarska županija: Na širem benkovačkom području aktivno je više požara (na području Popovići, Brgud, Lisičići, Podgrađe, Kožlovac, Ceranje – Vrana), osim toga na terenu su sve snage s područja Benkovca, Biograda, DIP Split, DIP Zadar, 72 vojnika NOS-a HKoV-a te izvanredne dislokacije iz Šibensko-kninske županije 6/2, Karlovačke županije 2/1, Zagrebačke županije (s požara Promina preusmjereni na ovaj požar) 14/5. Osamnaest vatrogasaca je na putu iz Krapinsko-zagorske županije s 4 vozila, Primorsko-goranske županija 17 vatrogasaca s 5 vozila te iz  Sisačko-moslovačke županije 24 vatrogasca s 5 vatrogasnih vozila. Požare iz zraka gase 4 Canadaira i 2 AirTractora. Prema informacijama iz OKC MUP-a i ŽC 112 Zadar evakuirane su 3 osobe iz 2 kuće s Kožlovca i 5 osoba iz naselja Kolarina.

Na Velebitu je također aktivan požar – predio Ćelavac, Modrići, Tulove grede, Sv. Rok za koji je ŽVOC Zadar zaprimio dojavu 12. kolovoza u 13:50 sati. Opožarena je veća još neutvrđena površina različitog raslinja. Na požarištu su prisutna povremena izdimljavanja, ali je požar pod nadzorom gasitelja. Na terenu dežuraju pripadnici DVD-a Jasenice, prenosi znet.

Požar na lokaciji Turanj kod Sv. Filip i Jakov još uvijek je aktivan, a na terenu su pripadnici JVP Zadar, DVD-a Sv. Filip i Jakov, Sukošan i Galovac te 3 Canadaira i 4 AirTtractor.

Splitsko – dalmatinska županija: Požar raslinja na području Svilaje između Pribuda i Milešina (Crivac – Čavoglave)  povremeno se aktivira, ali je pod nadzorom gasitelja. Dežurstvo na požarištu obavljaju pripadnici DVD-a Ružić (4 vatrogasca s dva vatrogasna vozila).

-Također je aktivan i požar na otoku Hvar, rt Kabal kod Starog Grada (gusta borova šuma). Na terenu su snage s otoka Hvara, a na gašenje su upućena 3 Canadaira (preusmjereno sa Zadarskog područja) i 2 helikoptera.

Šibensko – kninska županija: Požar raslinja na području Promine kod Razvođa ne ugrožava naselja. Na požarištu su vatrogasci iz JVP Drniš i Knin, pripadnici Državne vatrogasne intervencijske postrojbe – odjela Šibenik te DVD-a Promina, Biskupija, Pirovac, Drniš – ukupno 24 vatrogasca s 8 vatrogasnih vozila.




Ličko – senjska županija: Požar na lokaciji Jablanac, Starčevića Podi aktivan je na južnom dijelu prema Alanu. Na požarištu su vatrogasci iz DVD-a Krasno i Sveti Juraj.

Dionica autoceste A1  imeđu čvora Zadar II i Šibenik zatvorena je zbog požara. Kolona na naplati Zadar II je oko 6 km, na naplati Benkovac (u smjeru Splita) je oko 5 km, a na naplati Pirovac (u smjeru Zagreba) oko 9 km. Od 11:30 sati zatvorena je i državna cesta DC27 Benkovac-Stankovci, u Pristegu. Zbog požara zatvorene su i državna cesta ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.

Zbog požara zatvorene ŽC6051 Perušić Benkovački-Kolarina i lokalna cesta Vrana-Ceranje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.