Facebook

KAOS U VUKOVARU! Razbijena ćirilična ploča, reakcija na dolazak neželjenog šatora?

Autor: T. Budak

Razbijanje ćirilične ploče tumači se kao mogući "revolt na Zagreb i odluke koje se sprovode unatoč volji Vukovaraca".

 

Šator iz Savske 66 ipak je stigao u Vukovar, a kako nam dojavljuju građani, upravo se sklapa u dvorištu vojarne koja je u blizini Memorijalnog centra.

Otprilike u isto vrijeme razbijena je dvojezična ploča na PP Vukovar što mnogi tumače reakcijom na dolazak šatora u njihov grad.

No, zašto Vukovarci tako energično odbijaju šator?

– Osim što nije dio povijesne građe vezane uz Domovinski rat, prosvjed u Savskoj bio je od strane vukovarskih branitelja konkretno i sto posto podupiran samo u početku. Vrlo brzo uvidjeli smo da se prosvjed razvodnio, a vrijeme je pokazalo i da niti jedan uvjet nije realiziran.Takav šator bi u našem muzeju svjedočio samo o jednom velikom neuspjehu, nikako uspjehu. I nikako mu nije mjesto uz povijesne dokumente koji svjedoče o krvavom vukovarskom ratu – kazuju branitelji Vukovara.

Razbijanje ćirilične ploče tumači se kao mogući “revolt na Zagreb i odluke koje se sprovode unatoč volji Vukovaraca”.




Autor:T. Budak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.