KAOS U POLICIJI: Policajci ministru Orepiću prijete tužbama jer je nekima povisio, a nekima smanjio plaće!

Autor: A.P.

Orepić je, kako tvrde sindikalisti, krivo predstavio mjeru na uštrb ogromnog broja policajaca. Kako kažu, on je prvo rekao da će povišicu od 226 kuna dobiti svi temeljni policajci (njih 5911), što su mnogi pozitivno prihvatili. No, kazao je i da će to napraviti na račun nekolicina rukovoditelja. Sada se ispostavilo da to nije samo nekolicina već 6147 što rukovoditelja, što načelnika uprava i postaja, što inspektora na terenu, koji će dobivati 200 do 700 kuna niže plaće.

I dok će se temeljnim policajcima plaće povećati za 200 kuna, čak šest tisuća policajaca dobit će manje plaće, javlja RTL. Policajci su nezadovoljni jer jednima raste, a drugima pada plaća.

“Tu se radi jednostavno o jednoj ravnomjernoj raspodjeli onoga što raspolažemo, policajac je na dnu društvene ljestvice i želim promijeniti tu situaciju”, rekao je Vlaho Orepić.

Sindikat policijskih službenika se ne slaže s njime.

“Ne radi se o ravnomjernoj raspodjeli budući da se policijskim službenicima, koji obavljaju poslove na terenu, isto tako skida plaća”, rekao je Mario Puškarić iz sindikata.

Orepić je, kako tvrde sindikalisti, krivo predstavio mjeru na uštrb ogromnog broja policajaca. Kako kažu, on je prvo rekao da će povišicu od 226 kuna dobiti svi temeljni policajci (njih 5911), što su mnogi pozitivno prihvatili. No, kazao je i da će to napraviti na račun nekolicina rukovoditelja.  Sada se ispostavilo da to nije samo nekolicina već 6147 što rukovoditelja, što načelnika uprava i postaja, što inspektora na terenu, koji će dobivati 200 do 700 kuna niže plaće.

“Ne radi se o smanjenju plaća, nego je ovo sve nauštrb dodataka na plaće”, rekao je Orepić.

Sindikat pak tvrdi kako bi sve skupa moglo izazvati razdor u policiji, na što Orepić kaže:”Sindikat radi svoj, mi radimo naš posao”.




“Već sad postoji razdor na terenu, a ova tvrdnja da je to smanjenje dodatka, pa ministar bi trebao znati na koji se način formira plaća, a formira se tako da je osnovni koeficijent uvećan za dodatak za složenost poslova”, tvrdi Puškarić.

Od osam sindikata koliko ih ima u policiji svi njihovi članovi računaju na te dodatke. No, zasada su se glasno Orepićevoj odluci usprotivili tek neki koji se nadaju da će se i ostali pridružiti pobuni. Najavili su tužbe.




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.