Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kalmeta pojasnio svoju odluku i otkrio daljnje planove: ‘Želim raditi i živjeti u Zadru’

Autor: T. P.

Na pitanje odlazi li i iz 'visoke politike', Kalmeta se ogradio: "Nema niske ili visoke politike. Ili jeste u politici ili niste", rekao je.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta odustao je od izborne utrke. Kaže da je to isključivo njegova osobna odluka.

“Ja sebe jednostavno ne vidim nakon ovih parlamentarnih izbora kao zastupnika u Saboru. I već ako sebe ne vidim kao zastupnika, onda neka netko drugi popuni to mjesto koje bih ja inače zauizmao. Neko novo lice HDZ-a, netko novi tko želi raditi u Saboru. A dodao bih tome još i činjenicu da sam ja puno puta bio bitan u Saboru, a posljednja dva puta sam zamrznuo mandat jer jednostavno nisam mogao raditi dva posla. I mislim da se ne mogu ta dva posla istovremeno raditi jednako kvalitetno. Tako da onda u konačnici Zadar nije imao zasupnika. Tako da, to je jedna životna odluka jer želim živjeti i raditi u Zadru”, izjavio je Kalmeta u emisiji RTL Danas.

Tvrdi da stranci nije bio teret zbog moguće optužnice, a to je potvrdio i šef HDZ-a, Andrej Plenković.

“Dosad sam dobio sve izbore, a na izbore idem već 25 godina. Pa i na prošlim izborima, kada se prvi put preferecijalno glasovalo, ja sam dobio ogroman broj tih glasova. Bilo bi tako i na ovim izborima, u to sam uvjeren”, naglasio je Kalmeta.

Na pitanje odlazi li i iz ‘visoke politike’, Kalmeta se ogradio:

“Nema niske ili visoke politike. Ili jeste u  politici ili niste. Ja jesam u politici, i ostajem i dalje u politici. Ovaj put neću biti na listi, što je moja osobna odluka. Ono što je meni sada u fokusu i oko čega ću se maksimalno angažirati, je pobjeda na parlamentarnim izborima”, smatra zadarski gradonačelnik koji stranku ne namjerava mijenjati te ostaje u HDZ-u u kojem je od 1989. godine.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.