Dino Stanin/PIXSELL

Kalmeta: ‘Optužnicom se Cvitan dodvorava MOST-u za još jedan mandat’

Autor: T. P.

Sukladno dogovoru, trgovačko društvo je za produkciju filma 21. travnja 2008. Ministarstvu ispostavilo račun od 612.159,40 kuna, koji račun Ministarstvo nije moglo platiti jer nije raspolagalo nikakvom dokumentacijom iz koje bi proizlazila financijska obveza Ministarstva i osnovanost predmetnog računa

Nakon što je USKOK protiv njega podignuo još jednu optužnicu – zbog zloporabe položaja i ovlasti – oglasio se i Božidar Kalmeta.

“Danas mi je doista prelilo čašu, jer nema nikakvog osnova, po mom dubokom uvjerenju, da se protiv mene podigne optužnica za izradu tog filma koji se zove ‘Prometna renesansa Hrvatske‘”, izjavio je zadarski gradonačelnik Kalmeta. Dodao je kako je u prvu optužnicu, koja se odnosi na aferu Remorker i koja je prije nekoliko dana potvrđena, dodan nakon godinu dana od otvaranja istrage. “Do toga je po mom dubokom uvjerenju i mišljenju, koje nije bez osnove, došlo tako što je gospodin Dinko Cvitan, po posrednom nalogu Zorana Milanovića, protiv mene proširio istragu, koja je rezultirala svim onim poslije. A ovo danas, to je dokaz da se gospodin Cvitan ovom optužnicom protiv mene želi dodovoriti MOST-u, kako bi dobio još jedan mandat na čelu DORH-a. To je činjenica i to je istina”, istaknuo je Kalmeta.

“Sve što sam napravio bilo je moje pravo. Kada se naručuju hrvatski filmovi koji blate Domovinski rat, koji proglašavaju Hrvatsku genocidnom onda je sve u redu, a kada se napravi jedan film koji će pokazati što je u Hrvatskoj napravljeno i koji je izuzet iz javne nabave, imaju se drugačiji kriteriji”, rekao je Kalmeta, javlja HRT.

Autor: T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.