Dusan Mirkovic/PIXSELL

KAKVU SLIKU ŠALJEMO? Tomašević predstavlja Hrvatsku u Poljskoj?!

Autor: dnevno.hr

Jedno od opravdanja za ovaj poslovni put je "činjenica" da savjesno obavlja svoj posao

Požeško-slavonski župan, HDZ-ovac Alojz Tomašević, nedavno je zbog obiteljskog nasilja dobio dvije kaznene prijave – za fizički nasrtaja na suprugu i neovlašteno posjedovanje oružja.

Prvo je dobio mjeru zabrane prilaska supruzi Mari u trajanju od osam dana, a navodno je ta mjera produljena na dva mjeseca.

S druge strane, sam Tomašević odbacuje svaku optužbu za nasilje. Sada se šuška o tome da je poslovno otišao na dug i zahtjevan put u Poljsku, iako prije samo tri dana nije došao na konferenciju za novinare, opravdavajući svoj izostanak upalom pluća.

U Poljskoj se, naime, od 11. do 14. listopada održava šesti Forum poljskih i hrvatskih regija u gradu Torunu. Predstavnici poljskih vojvodstava i hrvatskih županija ondje razgovaraju o globalnim promjenama u Europi i samoupravi u 21. stoljeću te budućnosti kohezijske politike nakon 2020. i alatima za regionalnu samoupravu.

Koga na tom visokom događaju u Poljskoj predstavlja Tomašević kojega prate dvije kaznene prijave – za nasilje u obitelji i neovlašteno držanje oružja? Je li Hrvatskoj zajednici županija, njezinu vodstvu, a i samom županu Tomaševiču, bilo etično, mudro, transparentno, u skladu s nepisanim kodeksom ponašanja, a s obzirom na aferu koja ga prati, ići na skup županija i vojvodstava u Poljsku? Je li izaslanstvo naše zajednice ipak, umjesto Tomaševića, mogao činiti netko drugi koga ne prati takva neugodna afera i “loša reklama”?

SVE ZBOG LJUBAVNICE? Mara Tomašević potvrdila da ju je muž tukao zbog ove HSLS-ovke




U kraćem telefonskom razgovoru za Glas Slavonije čovjek koji je dio vremena proveo radeći i za Tomaševića, Marko Marinić, potvrdio je da je Tomašević poslovno u Poljskoj:

“Ja sam gospodinu Tomaševiću samo radio izbornu kampanju, sada sam mu samo kao prijatelj komunikacijski ‘uskočio’ u ovoj situaciji. Stoga nisam ovlašten za davanje službenih izjava, ne mogu odgovarati na pitanja a da se ne konzultiram s njim. No, mogu reći da župan Tomašević doista ima upalu pluća. Ta je informacija provjerljiva u požeškoj bolnici. Znam da je službeno u Poljskoj, no ne znam o sadržaju tog putovanja. Nisam njegov službeni PR i ne pratim dubinski te aktivnosti. Jedino znam da je službeno tamo i da je, unatoč bolesti, odlučio otići. Koliko ga poznajem, vrlo je odgovoran prema svom poslu i to je razlog njegova odlaska”, rekao je Marinić.

O tome je li primjereno da Tomašević odlazi na ovakav poslovni put u jeku afere u kojoj se našao, Marinić nije želio govoriti.




(VIDEO) Tomaševićev sin u bizarnom videu tvrdi da mu se Bog obratio SMS-om, evo poruke!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.