Kakve tajne krije sobica s tušem smještena u tajnim odajama samozatajne ministrice?

Autor: I.Delić

Sobica za primanje, za odmor i za zanimljive goste. Gdje li se samo nalazi?

Ostavka ministrice kulture Andree Zlatar Violić, zbog nimalo ugodne afere koja se spustila na njezina pleća na scenu je iznjedrila neke nove detalje iz ere njezine vladavine. Detalji su to o kojima progovaraju i danas zbunjeni te pomalo prepadnuti djelatnici njezina resora. I kako to obično biva i ova priča jedna je od onih u kojoj se krije more taštine, ali i priča koja dokazuje da hrvatski političari mare tek za vlastitu udobnost. A građani, građani se po ustaljenim navikama ionako sami snalaze za vlastitu kožu, krpajući račune iz mjeseca u mjesec dok Zlatar Violić i njezini kolege državni proračun shvaćaju kao privatnu blagajnu. Kasicu u koju mogu zagrebati onda kada ih je, i onako kako ih je volja. No, vratimo se na nezadovoljne djelatnike koji su razočarani činjenicom da će na čelo njihova sektora sresti Josipovićev igrač Borislav Šipuš, i sve to pod zaštitom i palicom predsjednice HNS-a Vesne Pusić.

Naime, tajna koju kriju odaje ministarstva jest nimalo skromna soba za odmor. Sobica je to koja uz ležaj posjeduje čak i zahod, u kojem se nalazi i tuš. U ormariću skromne sobe, u usporedbi s primjerice novim uredom ministra Zmajlovića, nalazi se i ormar s raznim pićima jer u te odaje zalazili su neki ministrici dragi gosti s kojima se ponekad znala sastati. Je li čest gost ondje bio njezin prijatelj Hrvoje Hribar djelatnici nisu zapazili, ali smjenjivala su se ondje razna lica što muška, što ženska.

Soba je pak smještena preko puta ureda ministrice Zlatar Violić, a u nju je prva dama hrvatske kulture znala odlaziti za vrijeme radnog vremena. I to kako bi se odmorila i predahnula od napornog tempa. Tko će ga znati, možda je u sobu lijegala onda kada je odlazila na putovanja, na koja nikada nije otišla, a za koja je uzela novac. Onako diskretno i markirantski da je svjetina i odgovorni ne opaze. Inače, o ovoj sobi u kojoj je ministrica kratila dane dugo se progovara o kulturnim krugovima. Isti su to oni krugovi koji su u njeno vođenje ministarstva polagali velika nadanja. Ali kao što netko mudar nekoć davno reče nada je kur*a. Čini se da je ova poslovica, u priči sa Zlatar Violić itekako dokazala vjerodostojnost.

Autor:I.Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.