Screenshot

KAKO JE ROBERT VALDEC POKRENUO LAVINU: Diplomatsko-šahovska afera (treći dio)

Autor: Robert Valdec

Partija šaha koju je s nimalo diplomatskim otvaranjem započeo Krešimir Mahečić, hrvatski diplomat iz Ljubljane, sve se više pretvara u bartiju belota ili šnapsa u zadimljenoj, provincijskoj balkanskoj krčmi, a polako su se krenuli javljati dosadašnji kibiceri i navijači, a i oni koji su nesretnog opunomoćenog ministra izgleda i isfanatizirali do mjere da je svojim ucjenjivačkim mailovima koji su izašli u javnost ugrozio i svoju karijeru.

Tako se, opet javio Joakim Puškaš, čelnik ŠK ‘Brestje’, koji je sa svojim klubom istupio iz Zagrebačkog saveza i time prouzročio eliminaciju svog kluba iz državnog saveza, dakle i probleme sinu opunomoćenog ministra. U HŠS-u kažu kako Puškaš želi inscenirati sukob i vodi zadnje dvije godine sustavnu kampanju protiv HŠS-a. Naglašavaju kako je upravo on u 2015. i dio 2016. godine, obavljao funkciju v.d. glavnog tajnika Hrvatskog šahovskog saveza i to na način da je Savez završio u blokadi, a nadzor Ministarstva financija i porezne inspekcije je utvrdio velike nepravilnosti koje su još uvijek plod raznih istraga.

Imajući, dakle, to u vidu, stvari postaju sve jasnije. Puškaš je stao u obranu oca svog člana, tvrdeći kako se ne ide u meritum problema nego su se mediji ‘nakačili’ ‘samo na prijetnje’ koje je ovaj ispisao, a zapekao ga je, u Jutarnjem listu prepisani tekst s portala Dnevno.hr:

‘To znači ovako: Ako bih ja u žustroj prepisci sa Jankovićem u jednom trenutku napisao “Jankoviću, jebem ti bosansku mater, glupane birokratski!” “JL” bi prenio samo tu moju prostačku rečenicu kao meritum e-mail razmjene Jankovića i mene!…

…U svemu tome nisu bitni osobe Janković i Mahečić, već činjenica kako su pokvareni tajnik HŠS Alojzije Janković i njegovi pokvareni mentori Nend Škare i Josip Leko administrativno-birokratskim smicalicama ugasili jedan iznimno brojan i uspješan kadetski šahovski klub!’

Posebni mu je, očito, trn u oku predsjednik Zagrebačkog šahovskog saveza, poznati odvjetnik Nenad Škare kojeg je u svom ‘humorističko-satiričkom komentaru’ na jednom crnogorskom šahovskom portalu pokušao ismijati i izvrijeđati, no niti uz najbolju volju ništa smiješno niti satirično nismo pronašli. Uz hrpu uvreda uvijenih u ‘satiru’, iz teksta isijava samo mržnja. No to je, valjda trend koji je u Hrvatskoj u zadnje vrijeme pokrenuo Oliver Frljić.

Oglasili su se, na naš upit, napokon i iz zagrebačke sportske inspekcije. Njih smo, naime, kada su najavili nadzor u HŠS-u točno dan isteka ‘ultimatuma’ hrvatskog diplomate koji je i s njima prijetio, pitali sljedeće:




”Postupate li tako na svaku prijavu ili samo kada su u pitanju visoko rangirani diplomati, državni dužnosnici i sl.?”

”Najava inspekcije stigla je na adresu HŠS-a točno na dan koji je opunomoćeni ministar iz hrvatskog veleposlanstva u Ljubljani postavio tajniku HŠS-a. Je li to bila koincidencija ili sinkronizirana operacija?”

Odgovorili su kako je inspekcijski pokrenut po službenoj dužnosti, a ne temeljem pritisaka pojedinaca na inspekciju, kako je to navedeno u tekstu članka Roberta Valdeca objavljenog na portalu Dnevno.hr od 19. veljače 2018. godine.




Odgovor je sastavila pročelnica Sportske inspekcije Ana Matijević, koja tekst na koji se referira očito nije pročitala. Ili ne govori istinu. Sam sam, vlastiti tekst, naime, nakon toga pažljivo pročitao još nekoliko puta i nigdje u njemu nisam pronašao dio koji mi insinuira. No, gospođa je, zacijelo u velikoj gužvi i u žaru da zaštiti svoj odjel spremna i na izvrtanje istine. Slučajno ili namjerno.

Autor:Robert Valdec
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.