Igor Soban/PIXSELL

Kako je Pupovac ujedinio Srbe i Hrvate! Sprema se još jedna ‘zabava’ a ni ‘vaši’ ni ‘naši’ ne spadaju u to ‘probrano’ društvo

Autor: Marin Vlahović

Ove subote 14. siječnja u restoranu Gastro Globus na zagrebačkom Velesajmu, održava se tradicionalna proslava srpske Nove godine i obilježavanje dana Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba

Dok po Vojvodini Vučić oduzima sva prava onom malom broju Hrvata koji je tamo ostao, i nekim čudom opstao, srpska manjina, ili bolje rečeno oni što je predstavljaju, doslovno uživaju u obilju koje im osigurava hrvatski državni proračun.

Ove subote 14. siječnja u restoranu Gastro Globus na zagrebačkom Velesajmu, održava se tradicionalna proslava srpske Nove godine i obilježavanje dana Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zagreba. Na meniju je vrhunska hrana i piće, a za zabavu su zaduženi tamburaška banda (baš se tako zovu) Orkus iz Novog Sada, orkestar trubača iz Guče Ivan Jovanović i SKUD (srpsko kulturno umjetničko društvo) Jovan Lazić iz Belog Manastira.

Ne znamo kakve će pjesme biti na repertoaru ali uopće nemamo namjeru ovo događanje etiketirati kao „četnički dernek.“

Ono što je problematično jest financijski aspekt proslave. Tamburaška banda i trubači su muzičke grupe koje sačinjava poveći broj profesionalnih glazbenika. Njihova svirka košta, a tu su i putni troškovi, hrana te smještaj. Organizator proslave je Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca, koje sredstva iz državnog proračuna često troši na promotivne aktivnosti.

Mnogo se ždere, loče i zabavlja ta ekipa iz SNV-a. Kukaju i tužakaju radi sudbine srpskog naroda u Hrvatskoj, dok im se istovremeno cijedi mast iz usta kada halapljivo trpaju mesinu. Od same pomisli na ovu žderačinu, zakrulji nam u želucu, ali na žalost, nema šanse da se ikako nađemo na proslavi. Čak i ako se netko od nas predstavi kao Srbin, ne postoji način da se nađemo u tom probranom društvu ljubitelja dobre klope, pića i glazbe iz prostor razloga, jer si to ne možemo priuštiti.

Naime kaj, cijena karte je 220 kuna ili dvesta dvadeset kuna, kako nam je odgovorila susretljiva gospođa iz Srpskog narodnog vijeća. Svaki tjedan srpske Novosti objavljuju priče o srpskoj starčadi koja preživljava u seoskim zabitima s 800 ili 1000 kuna mirovina i naknada, i onda umjesto da te patnike i tu sirotinju, nahrane pošteno bar za srpsku Novu godinu, oni organiziraju proslavu za srpsku elitu u Hrvatskoj.

Dragi naši Srbi, riješite se onih koji žive na vašoj muci i našoj grbači. Dvesta dvadeset kuna košta ulaz u to probrano društvo! Ni vi, ni mi, ni većina građana Hrvatske, ne možemo si tako nešto priuštiti. Ovim skupim dernekom, nenamjerno, Pupovac je konačno dao doprinos pomirbi Srba i Hrvata. Jer uistinu, ni jedni, ni drugi nemaju novaca za ovakve zabave. Zaslugom druga Milorada, možemo nam biti svejedno, je li naš želudac hrvatski ili srpski. Jedino što je važno jest to da je stalno prazan, a da je njegov uvijek pun… Bon Apetit Milorade i dobra zabava!

Autor: Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.