Davor Puklavec/PIXSELL

KAKAV NAS TJEDAN OČEKUJE? Pripremite kišobrane i topliju odjeću

Autor: Dnevno.hr/HRT

U iduća tri dana na kopnu pretežno oblačno i još svježije.

U utorak će u zemlji prevladavati oblačno vrijeme, javlja HRT donoseći i detaljnju tjednu prognozu po kojoj nas očekuje kišovito vrijeme.

Naoblačenje će zahvatiti istočnu Hrvatsku, a kiše će uglavnom biti u drugom dijelu dana, osobito navečer. Vjetar slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 13 i 15 stupnjeva.

Još svježije bit će u središnjoj Hrvatskoj gdje će prevladavati oblačno. Povremeno će padati kiša, osobito poslijepodne. Vjetar slab, a temperatura zraka od 8 stupnjeva ujutro do 13 danju.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a moguće su i obilnije oborine. Potkraj dana sa zapada smirivanje. Zapuhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak te poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Najviša temperatura od 10 u gorju do 17 na moru.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije će prevladavati oblačno uz kišu, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice se očekuju i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Zapuhat će umjereno jugo, a prema kraju dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka između 15 i 19 stupnjeva, a ujutro u Zagori niža od 10.

Na jugu zemlje u utorak umjereno do pretežno oblačno, poslijepodne povremeno s kišom i pljuskovima. Zapuhat će umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 18 i 20 stupnjeva.

U iduća tri dana na kopnu pretežno oblačno i još svježije

Povremene kiše bit će osobito u četvrtak i petak, kad se u višem gorju očekuje i snijeg, a najrjeđe i tek mjestimice u srijedu. Ponegdje se očekuju i kraća sunčana razdoblja. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.




Na Jadranu idućih dana promjenljivo, u četvrtak na sjevernom dijelu pretežno oblačno. U srijedu mjestmice kiša ili pljusak, a zatim povremeno duž cijele obale. U četvrtak se ponegdje očekuju i obilnije oborine. U petak na sjevernom Jadranu smirivanje.

Zapuhat će umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji će većinom puhati jugo. Temperatura u padu.

Izmjena dana sa suncem i maglom te oblacima i kišom gotovo su školska obilježja jesenskog vremena. Idućih dana ponovno slijedi kiša, ali i svježije vrijeme. Kišobrani neka vam budu pri ruci.




Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.