Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

‘Kada govorite o jasenovačkom revizionizmu, mislite li i na Tuđmana?’

Autor: D.B.

Moram priznati da sam s nevjericom pročitao Vašu osudu bilo kakvih pokušaja revizionizma nakon susreta sa carigradskim patrijarhom. Pa Vi ipak dolazite iz stranke koju je osnovao doktor povijesnih znanosti Franjo Tuđman, a koji je od Srba proglašen za najvećeg revizionistu u povijesti.

Poštovana Predsjednice RH gđo Kolinda Grabar-Kitarović,

U dijelu hrvatskih medija jučer dano je slijedeće:

Carigradski patrijarh Bartolomej I. rekao je u subotu u Jasenovcu da su u tom ustaškom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata stradale stotine tisuća Srba, a u pravoslavnoj liturgiji spomenuto je oko 700.000 srpskih žrtava.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović se nakon toga u Zagrebu sastala s arhiepiskopom carigradskim koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj.

“Treba učiti od povijesti, ali gledati u budućnost i zato nisu dobre manipulacije s brojkama žrtava koje su se i danas mogle čuti u Jasenovcu“, rekla je Grabar-Kitarović na sastanku s Bartolomejem I. 

Istaknula je važnost kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca, žrtve komunističkog režima rekavši da ona nije uperena protiv niti jednog, posebno ne protiv srpskog naroda, priopćio je njezin ured.

Grabar-Kitarović izrazila je poštovanje prema svim žrtvama i osudila bilo kakve pokušaje revizionizma, dodaje se u priopćenju.

Moram priznati da sam s nevjericom pročitao Vašu osudu bilo kakvih pokušaja revizionizma. Ne zbog toga što za nevjerojatne laži o broju žrtava koristite termin pretjerivanje, a tzv. revizionizam osuđujete.

Vi ipak dolazite iz HDZ-a, stranke koju je osnovao doktor povijesnih znanosti Franjo Tuđman, a koji je proglašen za najvećeg revizionistu u povijesnoj znanosti. O tome pogledajte knjigu Milana Bulajića „Tuđmanov Jasenovački mit“ i knjigu oca i sina Goldstein „Holokaust u Zagrebu“. Zar Vam se ne čini malo neumjesnim osuđivati doktora znanosti, kada Vi još niste doktorirali? Da i ne spomenem da je naš Predsjednik postao i akademik kao povjesničar! Zapravo, meni kao autoru više od 1100 znanstvenih radova i osnivaču 3 časopisa koja su na CC i/ili SCIE listama, pa ako hoćete i akademiku, nije jasno što Vama znači revizija u znanosti, ali to je valjda moj problem, zar ne?

Istina nedavno je Slavko Goldstein, kojega lažno predstavljaju doktorom znanosti (rektor Zagrebačkog sveučilišta:

http://www.ffzg.unizg.hr/files/008334_1.pdf,

ali i Ustavni sud RH što je objavljeno u Narodnim novinama još 2007. godine: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2007_11_113_3341.html)

napisao knjigu ‘Jasenovac – tragika, mitomanija, istina’ u kojoj napada Društvo za istraživanje trostrukog logora Jasenovac. S obzirom da sam i sam član tog društva molio bih Vas da mi objasnite jeste li mislili na nas, jer bi to nama doista bila velika pohvala. Biti veći od akademika Tuđmana je doista sjajno, zar ne?

S nadom da ste mislili na nas upućujem Vas na razgovor našeg tajnika Igora Vukića u „Vijencu“:

http://www.matica.hr/vijenac/566/Vrijeme%20je%20za%20istinu%20o%20logoru%20Jasenovac/

S poštovanjem

Prof. dr. sc. Josip Pečarić

Redoviti član HAZU i dopisni član DANU

 

P.S. S obzirom da ste upisali doktorske studije, a očito Vas ova tema zanima uvjeren sam da će Vam naše društvo sa zadovoljstvom darovati knjigu dr. Vladimira Horvata, Igora Vukića te Stipe Pilića i Blanke Matković, „Jasenovački logori-istraživanja“., koja je zapravo cilj najnovijih napada Slavka Goldsteina.

Ako Vas zanima kako sam odgovorio beogradskom „genocidologu“ Bulajića mogu Vam darovati tri svoje knjige:

Srpski mit o Jasenovcu / Skrivanje istine o beogradskim konc-logorima, Hrvatski povijesni institut, Zagreb, 1998.

(Drugo izdanje:  Srpski mit o Jasenovcu I: Skrivanje istine o beogradskim konc-logorima, Element, Zagreb, 2000.)

Srpski mit o Jasenovcu II /: O Bulajićevoj ideologijigenocida hrvatskih autora, Element,  Zagreb, 2000.

Serbian myth about Jasenovac, Stih, Zagreb, 2001.

Ako Vas zanima doznati nešto više o knjizi Goldsteinovih „Holokaust u Zagrebu“ sa zadovoljstvo ću Vam darovati svoje knjige:

Brani li Goldstein NDH? Zagreb, 2002.

Nepoćudne knjige, Zagreb, 2003.

Ako Vas zanima što o Goldsteinima – povjesničarima misle istinski hrvatski povjesničari mogu Vam darovati i knjigu:

Zabranjeni akademik – Prijevarom u HAZU!?, Zagreb, 2012.

Autor: D.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.