Borna Filic/PIXSELL

JURETIĆ: Žalosno da ima djece kojima je obrok u školi jedini pravi obrok

Autor: M.B.

Predviđeno je da će u sklopu navedenih natječaja (FEAD i zaklada "Hrvatska za djecu") biti obuhvaćeno oko 23.000 djece iz 636 osnovnih škola u svim županijama Republike Hrvatske. Ukupno će se utošiti oko 32 milijuna u 694 tisuće kuna.

U Ministarstvu socijalne politike i mladih svečano su potpisani ugovori za osiguravanje prehrane siromašnim učenicima osnovnih škola.

Ukupna vrijednost 22 ugovorena projekta iznosi 13 milijuna i 670 tisuća kuna, a novac za tu namjenu prvi put je osiguran iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) uz nacionalno sufinanciranje u iznosu od 15 posto od ukupnog iznosa.

Ugovoreni projekti usmjereni su na osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva. Financiranjem će biti obuhvaćeno 12 županija s koeficijentom razvijenosti do 75 posto, dok je za ostalih devet županija novac osiguran u okviru zaklade “Hrvatska za djecu”.

Predviđeno je da će u sklopu navedenih natječaja (FEAD i zaklada “Hrvatska za djecu”) biti obuhvaćeno oko 23.000 djece iz 636 osnovnih škola u svim županijama Republike Hrvatske. Ukupno će se utošiti oko 32 milijuna u 694 tisuće kuna.

Ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić izjavila je kako je žalosno da u Hrvatskoj ima djece koja su glada i kojima će obrok koji dobiju u školi biti jedini pravi obrok tijekom dana, javlja HRT.

Autor: M.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.