Julienne Bušić: ‘Zvonko je imao zdravo oko, a nije lako živjeti bez iluzije. On je sve dao za Hrvatsku’

Autor: T. Pšenko

"Mislio je da treba riskirati jer život bez rizika nije život i takav čovjek će ostati rob sputan lancima straha. Govorio je da se moramo ujediniti, da se moramo riješiti ega...", rekla je Julienne.

Knjiga Zvonka Bušića Taika “Zdravo oko sjećanja” predstavljena je u zadarskoj znanstvenoj knjižnici. Predstavljanje je okupilo velik broj zainteresiranih, a o knjizi je govorila supruga pokojnog Taika, Julienne Bušić:

“Iako sam rođena Amerikanka, znam da su ovdje geni kameni koji se ne daju drobiti. Zvonko je imao zdravo oko, a nije lako živjeti bez iluzije. On je sve dao za Hrvatsku. Neki kažu da je otišao kada je mislio da više nema što dati. Probao je živjeti kada se vratio, ali nije mogao kada je vidio u kakvom je stanju Hrvatska, vidio je da Hrvati nemaju svoje junake i da se ne bune. Mislio je da treba riskirati jer život bez rizika nije život i takav čovjek će ostati rob sputan lancima straha. Govorio je da se moramo ujediniti, da se moramo riješiti ega… Imao je najduži zatvorski staž u Hrvatskoj, najvažnije mu je bilo biti čovjek, a nadam se da će vječno živjeti na temelju svoje žrtve i svojih djela”, izjavila je Julienne Bušić.

Književnik Tomislav Marijan Bilosnić također je govorio na prestavljanju knjige, a istaknuo je da je američki zrakoplov otet samo da bi svijet doznao za porobljenost hrvatskoga naroda u Jugoslaviji te da je apsurd što ga je agresivni komunizmom zvao teroristom.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.