Dusko Marusic/PIXSELL

JOVANOVIĆ BRANI MILANOVIĆA: ‘Ja, kao Srbin u Hrvatskoj, mogu se samo složiti s njim’

Autor: A.P.

- Jedini stil, način govora i komunikacije, rječnik koji Klemm i njegova ekipa razumiju je onaj koji je Milanović koristio u razgovoru s njima. Stoga, pomalo su licemjerne naslovnice koje vrište o nekakvoj sramoti SDP-a - objasnio je Jovanović te dodao.

U opširnije komentiranje snimke sastanka Zorana Milanovića s braniteljima uputili su se rijetki SDP-ovci. A SDP-ov Željko Jovanović, kao pripadnik srpske manjine i kao SDP-ovac dao podršku, piše Novi list. Jovanović smatra da su naslovnice koje vrište o, kako je rekao, nekakvoj sramoti, licemjerne.

– Jedini stil, način govora i komunikacije, rječnik koji Klemm i njegova ekipa razumiju je onaj koji je Milanović koristio u razgovoru s njima. Stoga, pomalo su licemjerne naslovnice koje vrište o nekakvoj sramoti SDP-a – objasnio je Jovanović te dodao.

– Ja osobno, kao Srbin u Hrvatskoj, uz to i hrvatski branitelj, saborski zastupnik 1990. kad se stvarala slobodna Hrvatska, SDP-ovac od prvog dana, mogu se samo složiti sa sadržajem koji je Zoran Milanović izgovorio na tom razgovoru. Slažem se s Milanovićem, u Srbiji je na vlasti ‘zna se’ tko, etnotrgovci koji Srbe u Hrvatskoj koriste samo kad im trebaju za raznorazna potkusurivanja i njihove dnevnopolitičke i uskostranačke, nikada državničke interese. Uostalom zar smo zaboravili kako su se ponašali, što su činili i govorili Vučić i ekipa 90-ih u Hrvatskoj – rekao je Jovanović.

– Zanimljiva je ta najnovija ljubav HDZ-a, Pantovčaka, Klemma, Vučića i Nikolića! Svima njima poručujem: o Hrvatskoj i Srbima, kao i svim građanima u Hrvatskoj, odluke se donose u Zagrebu, ne u Beogradu ili Bruxellesu. Stoga molim raznorazne kvazi-dušebrižnike od Klemma preko Hasanbegovića i Plenkovića do Vulina, Šešelja i Vučića, da mene i druge manjine u Hrvatskoj poštede svoje brige, jer sve glavobolje koje sam u Rijeci i Hrvatskoj imao kao pripadnik nacionalne manjine, imao sam i još uvijek imam samo zbog HDZ-a i njihovih satelita, zaključio je Jovanović u izjavi za Novi list.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.