JOSIPOVIĆEVA NAJJAČA KARIKA: Do krvi pretukao kćer, a ženi razbio nos bacajući je po podu

Autor: Iva Međugorac

Bivši predsjednik Ivo Josipović u svoje redove dovlači one od kojih bi mogao imati koristi.

Bivši predsjednik Ivo Josipović ozbiljno se angažirao oko osnivanja svoje nove stranke, koja se za sada neformalno naziva Naprijed Hrvatska. Da je Josipović u svojim nakanama ozbiljan svjedoči i činjenica kako već promišlja o datumima održavanja osnivačke skupine. Izvjesno je da bi stranku osnovati mogao 30. svibnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. U skladu s time jake snage već je angažirao. Doduše, učinio je to i prije nego li je istupio u medije s idejom o osnivanju stranke. Brojni Karlovčani proteklih su mjeseci susretali poznatog odvjetnika Antu Nobila te Matiju Boljkovca koji su po gradu na četiri rijeke lobirali za Josipovićevu novu stranku. Uostalom, nova stranka ideja je koju je Nobilo i predložio bivšem predsjedniku odmah nakon što je ovaj izgubio izbore. Boljkovac junior i osobno se namjerava angažirati u novoj Josipovićevoj stranci, a dio članstva tek se počinje preslagivati. Tako bi jaka karika bivšeg predsjednika trebao biti Nikica Gabrić, a pregovore vodi i sa Krunoslavom Olujićem te se premišlja i oko Ljube Jurčića. Za nove staze bivšem predsjedniku potrebne su i neke pripadnice ljepšeg spola, pa pregovore vodi i sa Željkom Antunović kako bi je dovukao u svoje redove, a ona lukava i iskusna političarka iz SDP-a teško da će se dati izgurati. Bivšem predsjedniku košaricu je dala ekonomistica Vedrana Pribičević koja se proslavila gostujući u Stankovićevoj emisiji, a o prelasku u Josipovićeve redove premišlja Bojan Glavašević. Progovara se i o tome kako bi se u predsjedništvu stranke mogao naći Ivan Fumić. No, najzanimljivija pa čak i najzvučnija karika bivšeg predsjednika svakako je Nobilo, koji po svemu sudeći nakon svega viđenog od njega razmišlja o ulasku u političke vode. Koliko osnove za to ima s obzirom na to da bi u uređenoj državi njegova odvjetnička karijera bila okončana nakon vrlo ozbiljnih optužbi za nasilničko ponašanje. Javnost još nije zaboravila apele njegove bivše supruge koja više nije mogla skrivati život s nasilnikom i koja je bila prisiljena pomoć zatražiti preko medija u trenutku kada ju je ovaj poznati odvjetnik premlatio do krvi.

Jadranka Nobilo tada je tvrdila:
-Posjetila sam supruga u uredu u Amruševoj 5 te zatražila rastavu braka jer on nije, kako je obećao, prekinuo vezu sa sutkinjom Općinskog suda. Prebio me je tako da su mi napukle nosne kosti, na gornjoj je usni bio podljev, a na leđima sam s obje strane imala ogrebotine – ispričala je Jadranka dodajući kako ju je suprug bacao po podu i s fotelje na fotelju te da je sreća što se izmakla njegovim udarcima. Govorila je tada kako je Nobilo jednom prilikom do krvi pretukao i njihovu kćer Ivanu. Prije nego li se ovaj skandal ohladio uslijedio je novi. Podsjetimo, desetak dječaka iz Centra, maloljetnika starih 15 i 16 godina, mjesecima je prosvjedovalo tako da su kontejnerima blokirali cestu, jer su im zabranili igru u parku kojega su sami uredili. Brojni građani Zagreba imali su razumijevanja za ove klince kojima su davali potporu. Sklad je narušio odvjetnik Anto Nobilo koji je tuda naišao svojim automobilom. Nije mogao proći, a to ga je razljutilo do te mjere da je probleme riješio nasilnim putem. Izašao je iz svojeg vozila te pred svjedocima ispljuskao 15-godišnjeg Filipa Zelića. Mladiću se od udarca zavrtjelo u glevi, jer je netom prije imao potres mozga pa je stoga pao na pot. Tvrdio je da mu je odvjetnik autom prešao preko noge, a Nobilo svjestan svoje moći tada je poručio: – Prepriječili su cijeli Zeleni val i nisu dopustili da se prođe. Pokušao sam odgurati kontejner, ali ga je taj mladić gurao prema meni pa sam mu lijepo opalio šamar da ga obeshrabrim. Na koncu valja postaviti tek još jedno pitanje- trebaju li takvi ljudi moralizirati, djeliti savjete te se nametati u politiku ili je ipak došlo vrijeme u kojem valja raščistiti s prošlošću, krećući napokon naprijed u budućnost? Neku bolju budućnost hrvatske djece u kojoj se ovakvi likovi neće upakiravati pod novu stranku, istih lica.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.