Luka Stanzl/PIXSELL

JOSIPOVIĆ ‘OSUO PALJBU’ PO TOMCU: ‘On je perjanica zadrtog desnog nacionalizma i klerikalizma!’

Autor: dnevno.hr

'Zapravo, u karijeri mu jedino i vrijedi onaj period kad je bio pravi, iskreni komunist'

Knjiga potpredsjednika Vlade demokratskoga jedinstva Zdravka Tomca”Tuđmanovo i Stepinčevo hrvatstvo” predstavljena je u četvrtak u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu u Zagrebu. U kasnim noćnim satima svoje mišljenje o Tomcu i knjizi iznio je i bivši predsjednik Ivo Josipović.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

”Jadno je hrvatstvo kojemu je Tomac mjerilo!
Ne tako davno, besprimjerno je hvalio Tita, bio desna ruka Jakovu Blaževiću, tužitelju u predmetu Stepinac, bio je potpredsjednik SDP-a i njegov prijedlog za potpredsjednika Vlade nacionalnog jedinstva. Da, i protukandidat s ljevice Tuđmanu na predsjedničkim izborima! Danas je perjanica zadrtog desnog nacionalizma i klerikalizma, samozvani inkvizitor i sudac u onom otužnom Etičkom sudištu. Zapravo, u karijeri mu jedino i vrijedi onaj period kad je bio pravi, iskreni komunist. Što je danas, najbolje govore njegova djela i likovi koji ga okružuju”, piše bivši predsjednik o Tomcu.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.