JOSIPOVIĆ OPLEO PO MILANOVIĆU: Razočaran njegovim desničarenjem!

Autor: A.P.

Milanović je kritiziran u Hrvatskoj i regiji nakon što je u razgovoru s predstavnicima nekih braniteljskih udruga, čiji je transkript objavljen ovoga tjedna, srbijansku vlast nazvao "beogradskom čaršijom, koja se ponaša bahato", te "šakom jada", za BiH je kazao da nije ni država a za pitanje ustaškom pozdrava "Za dom spremni" odgovorio je da mu se "fućka za to".

U subotu je u Varaždinu bivši predsjednik države i čelnik stranke Naprijed Hrvatska Ivo Josipović izjavio kako je razočaran dosadašnjim tijekom kampanje koja se jednim dijelom, po njegovim riječima, pretvorila u vrijeđanje, a posebno je razočaran istupima lidera SDP-a Zorana Milanovića.

“Vidimo da se kampanja pretvorila u jedno pljuvatorstvo i to nije dobro. Posebno sam razočaran nastupima lidera SDP-a koji se upustio u jedno, ne samo desničarenje, nego i u jedan gard koji nije primjeren državniku”,  naglasio je Josipović ocjenjujući Milanovićevu retoriku posljednjih dana neodgovornu jer bespotrebno jača tenzije prema BiH-a i Srbiji.

Milanović je kritiziran u Hrvatskoj i regiji nakon što je u razgovoru s predstavnicima nekih braniteljskih udruga, čiji je transkript objavljen ovoga tjedna, srbijansku vlast nazvao “beogradskom čaršijom, koja se ponaša bahato”, te “šakom jada”, za BiH je kazao da nije ni država a za pitanje ustaškom pozdrava “Za dom spremni” odgovorio je da mu se “fućka za to”.

Za odgovor Vesne Pusić na Milanovićevu retoriku rekao je da je ona pogodila bit problema. Pusić je ocijenila da  treba prestati s pretjerivanjem u odnosu na BiH i Srbiju, a srbijanski Zakon o regionalnoj jurisdikciji treba ukloniti kroz bilateralne pregovore

“Ova eskalacija jednog neodgovornog desničarenja je nešto što urušava vrijednosti hrvatskog društva i nadam se da će nova vlada učiniti sve da se ti negativni trendovi u gospodarstvu i u društvu zaustave”,  zaključio je Josipović.

 




Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.