Branimir Bradaric/Vecernji list
Branimir Bradaric/Vecernji list

JOŠ STRAVIČNIJA ISPOVIJEST IZ BOSO TRGOVINA: ‘Meso što ostane sa svatova stavljaju u burek! Smrad tog mesa je neopisiv’

Autor: I.G.

"To bude neopisiv smrad kad to meso dolazi tamo, to bude u bijelim kantama velikim, niti je pokriveno niti ima neku zaštitu. To se samo iz kombija istrese u banjice i onda ide na preradu i ide u burek", kaže Tomislav.

Već smo pisali o torturi koja se događa u maloprodajnom lancu Boso, a koja je otkrivena u emisiji Provjereno Nove TV. Podsjetimo, ovaj maloprodajni lanac koji je raširen u Slavoniji i Baranji navodno tjera svoje zaposlenike da svaki mjesec od mizerne plaće od oko 2 i pol tisuće kuna 700 potroše u njemu, a ko to ne učine, slijedi otkaz. No, izgleda tu priči nije kraj.

Emisija Provjereno izvještava i o dokazima koji svjedoče o menadžerskim metodama sina vlasnika Bosa Mihovila Stanića. U mailu on tjera zaposlenike da gotovinu podižu na Bosinim bankomatima koji, jasno, uzimaju naknadu. Oni koji zabušavaju, kako navodi, bivaju obilježeni.


Detalje priče pročitajte ovdje:

ŠOKANTNA PRIČA IZ MALOPRODAJNOG LANCA: Radnici prisiljeni 700 kuna plaće ostaviti u trgovini…

ŠOK ZA ŠOKOM: ‘Vlasniku Boso trgovina radnica zbog stresa umrla pred očima, A ON UŠUTKAO OBITELJ’!

KRAJ SRAMOTNOM IZRABLJIVANJU? Inspektorat rada: ‘Boso je prekršio Zakon o radu, otvoren je postupak izvida’


 

Osim što ih tjera da plaću troše u dućanima u kojima rade, Stanić navodno svoje zaposlenike i kažnjava ako ne prodaju određenih proizvoda onoliko koliko se od njih očekuje.

Višak koji se ne proda u Bosu ne žele vraćati u skladište pa ga radnice kupuju da ne bi bilo minusa u inventuri. Naime, ako je taj minus prevelik, tvrtka navodno radnicima skida iznos s plaće pa zaposlenici proizvode isteklog roka trajanja nose kući.

Pored svega, zaposlenike se pregledava, a sve od osobnih stvari za što ne postoji račun, a može se kupiti u trgovini, smatra se ukradenim.

Inače, o Stanićevoj tvrtki se posljednje vrijeme govori i zbog svadbe u Vinkovcima na kojoj gotovo svi uzvanici dobili salmonelu. Pet dana nakon što se to dogodilo, u redakciju Provjerenog došao je mail koji otkriva što bi mogao biti razlog trovanja. Naime, tvrtka koja dobavlja hranu i sala u kojoj je održana svadba su sestrinske tvrtke, a vlasnik je upravo Bosiljko Stanić. Mail je, navodno, poslala referentica prehrane koja naređuje da se kobasice kojima je istekao rok trajanja zamrznu i presele u salu za vjenčanje.

Izjavu je za Provjereno dao i prozvani direktor Bosiljko Stanić koji je na pitanje je li istina da zaposlenici moraju kod njega trošiti novac rekao: “A gdje bi to trebali trošiti?”.

A što se događa s mesom koje nije potrošeno? Bivši zaposlenik je otkrio….

“Iz svatova sve ono mljeveno meso što ostane ide u šokere. To se smrzne i kad nama treba meso to ide na odmrzavanje, preradi se i stavlja u burek. Tako oni rade burek cijelo vrijeme, znači sve što je mesnato u toj pekari ide iz svatova većinom”, objasnio je Tomislav Skelac, bivši radnik Bose.

“To bude neopisiv smrad kad to meso dolazi tamo, to bude u bijelim kantama velikim, niti je pokriveno niti ima neku zaštitu. To se samo iz kombija istrese u banjice i onda ide na preradu i ide u burek”, kaže Tomislav.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI