JOŠ JEDNO UBOJSTVO BEZ KAZNE: UDBA ga je ubila jer je zasmetao svojim prohrvatskim djelovanjem!

Autor: T. P.

Nalogodavci i počinitelj ovog strašnog zločina još nisu procesuirani, a 2008. je godine Švicarska obnovila istragu za njegovo ubojstvo.

Stanko Nižić bio je hrvatski emigrantski djelatnik, zagovornik za demokratsku suverenu i slobodnu Hrvatsku. Djelovao je preko Hrvatskog radnika, lista koji je bio glasilo Hrvatskog radničkog saveza Europe – Pozdrav Domovini. Napisao je više promidžbenih materijala u korist Hrvatske koju se u Jugoslaviji nesmiljeno ekonomski eksploatiralo i u kojoj se Hrvate proganjalo. Kao obrazovana osoba, u tome je bio iznimno vješt. Uređivao je i Hrvatsku revoluciju.

Nije bio okrenut nekoj stranci i nije upadao u hrvatske međustranačke podjele. Ono što je on napisao i rekao cijenilo se i poštivalo u hrvatskim emigrantskim krugovima. Zbog svega čime se isticao, svojim radom i marljivošću, zasmetao je ondašnjem jugoslavenskom režimu. Živio je i djelovao u Švicarskoj u kojoj su hrvatski politički emigranti bili zaštićeniji nego u nekim drugim europskim zemljama, no UDBA ga je 24. kolovoza 1981. smaknula na njegovu radnom mjestu u jednom hotelu u Zürichu. Ubijen je po nalogu jugokomunističkih aparatčika od strane suradnika Služba državne bezbjednosti, zloglasne jugoslavenske tajne policije. Upravo na današnji dan, 23. kolovoza, obljetnica je njegove smrti.

Pokopan je u Dietikonu, a naknadno su mu lijes prenijeli u Crveni Grm kod Ljubuškog.

Nalogodavci i počinitelj ovog strašnog zločina još nisu procesuirani, a 2008. je godine Švicarska obnovila istragu za njegovo ubojstvo.

IN MEMORIAM STANKO NIŽIĆ_2015

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.