screenshot/N1

Jokić se ugurao na HTV: Doznajte u kojoj emisiji ćete ga moći gledati

Autor: I. Delić

Popov i Jokić nova su pojačanja Petog dana.

Sedma sezona Petoga dana, emisije javne televizije započinje s emitiranjem u petak 14. listopada u 21 sat, a uz komentatore iz prošle sezone – Ninu Raspudića, Radu Borića i Mariju Selak, timu će se pridružiti dvojica novih, riječ je o psihologu Borisu Jokiću te fizičaru Luki Popovu. Obojica su doktori znanosti, a Popov je rodom iz Splita. Sa 18 godina došao je u Zagreb na Studij gdje je diplomirao i doktorirao na području teorijske fizike. Zaposlen je na Fizičkom odsjeku Sveučilišta u Zagrebu. Osim u znanosti, prisutan je i u društvenom životu kao aktivan član niza građanskih udruga, a za sebe je tvrdio i kako ga zanimaju ekonomske teme.

– Ne vidim ni jedan razlog zašto bi vjera i znanost bili „nespojivi”. Vjera doduše nadilazi razum, ali između vjere i razuma ne može biti proturječja, jer oboje potječu od Boga- rekao je u jednom od intervjua Popov koji je među ostalim član  Apologetske udruge bl. Ivan Merz, a uz Vicu Batarela i Stjepu Bartulicu slovi kao jedan od predvodnika ‘novih konzervativaca’ u Hrvatskoj.

S druge strane Jokić je znanstvenik s Instituta za društvena istraživanja, a široj javnosti postao je poznat kao bivši voditelj Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Emisija urednice Gabrijele Perišić zadržat će koncept započet prošle sezone u kojem neće biti ‘vanjskog’ moderatora, već će komentatori ujedno biti moderatori s pravom komentiranja i izmjenjivat će se u svakoj emisiji.

Prvu emisiju moderirat će Marija Selak.

Autor: I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.