Pixabay

JEZIVI RAZLOZI: Zašto je meso na akciji potencijalno opasno?

Autor: T. P.

Kupujete li i vi meso na akcijama i provjeravate li proizvođača?

Posljednjih dana svjedočimo nizu proizvoda zaraženih salmonelom. Mahom je riječ o mesu – piletini i puretini te jajima koja su, zaražena salmonelom, odnijela život jednog petogodišnjaka. Zanimljivo je da je dio pokvarenog asortimana, poput primjerice posljednjem slučaja salomenele – hamburgera s puretinom i ružmarinom – prodavan na akcijama.

>>> Pseće meso umjesto janjetine, otrovne pastrve! Inspektor nam je otvorio dušu: Moramo žmiriti na propuste velikih trgovačkih lanaca

Zašto se pojedini prehrambeni artikli prodaju upola jeftinije od ostalih?

  • ne valjaju
  • netko tko ih je radio nije plaćen (nekontroliran uvoz)
  • dobavljači nisu plaćeni
  • sasvim je nekvalitetno

Svaki od ovih razloga je moguć, a ljudi svejedno kupuju meso na akcijama. To čine jer žele proći jeftinije, što znači da je problem i što je dio građana u krizi. Ne gleda se toliko podrijetlo hrane, nego upravo cijena. Mnogi kupuju na akcijama pa spremaju proizvode u hladnjače. Nažalost, salmonela se zamrzavanjem ne uklanja. Činjenica je da je hrana proizvedena u RH kontroliranija od one uvozne, a koja je upravo najčešće i zaražena salmonelom.

>>> Kako zapravo dolazi do zaraze salmonelom? Izmet štakora, nepranje ruku…

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.