foto: Krasnodar Peršun

Jesu li vam ova imena poznata? HRT odlučio nagraditi ‘jake mlade snage’

Autor: dnevno.hr

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić danas je uručio ugovore o radu na neodređeno vrijeme mladim novinarima Hrvatske radiotelevizije.

Kako su naglasili u HRT-ovom priopćenju, riječ je o novinarima od kojih su se mnogi tijekom posljednjih nekoliko godina već izgradili u prepoznatljive televizijske profesionalce te stekli naklonost gledatelja. Ugovore su primili Tomislava Vucelić, Iva Magušić Dumančić, Edin Mahmuljin, Domagoj Matić, Matea Ribarević, Leon Čuljak, Gordan Ćelić, Andrej Rašljanin, Andreja Šep, Senka Vidaković, Marija Žužak, Borko Brunović, Domagoj Puškarić, Maja Tanasovski, Martina Validžić i Ivana Štefelić.

“Veliko nam je zadovoljstvo što ste odsada zaposlenici Hrvatske radiotelevizije. Uime Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije i svoje osobno ime čestitam vam i želim uspjeh u nastavku rada”, istaknuo je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić te dodao:

“Ovom prigodom želio bih naglasiti važnost kadrovskoga pomlađivanja na Hrvatskoj radioteleviziji, kao i našu namjeru zapošljavanja u stalni radni odnos. Vaša prava i obveze sada su i veći. Računamo na vas u budućnosti i kao medijska kuća snažno se oslanjamo na mlade ljude koji mogu i žele raditi.”

Ne ulazeći u kvalitetu mladih novinara, ostaje pitanje kako su navedeni uopće došli na HRT, jer nije tajna da upasti na nacionalnu dalekovidnicu zahtijeva puno veza i vezica pa i političke podobnosti. Dok se neke stvari ne promijene, a pitanje je kad će i hoće li ikad HRT doista postati nešto više od legla nepotizma i namještanja poslova, s određenom zadrškom moramo gledati na ovaj posljednji val zapošljavanja.

S druge strane HRT se hvali kako zapošljavanje novinara, osobito mladih, je dio poslovne politike vodstva Hrvatske radiotelevizije, “čiji je cilj poticati zapošljavanje onih koji su na javnome natječaju zadovoljili propisane uvjete te prošli postupak odabira”.

Hrvatska radiotelevizija u idućem će razdoblju nastaviti s ulaganjima u svoje programe u kadrovskome, materijalnome i tehnološkome smislu kako bi gledateljima, slušateljima i čitateljima pružila najvišu kvalitetu sadržaja dostupnu na svim medijskim platformama, piše u njihovom priopćenju.

Na napisani tekst dobili smo demantij s HRT-a. Ispravak netočnih informacija objavljujemo u cijelosti ovdje.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.