Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Jedna od glupljih izjava Zorana Milanovića! Molimo, ne vrijeđaj građane!

Autor: Dnevno.hr

Kaže Milanović da Orešković ima za platiti ljetovanje, ali da on nema... Znamo da Orešković sigurno ima, ali ne vjerujemo da Milanović nema...

Nakon što je desetak dana izbivao iz javnosti i izbjegavao pitanja o aferi Madison i troškovima ljetovanja s obitelji, Zoran Milanović se u utorak pojavio pred mikrofonima i lupio po običaju: On nema novca za ljetovanje, kaže.

Dakle, govoreći o spornim troškovima ljetovanja na Hvaru i boravku u Costabelli, Milanović je kazao kako nije potrošio ni lipe državnog novca za hranu i piće te da je na državu spao samo trošak osiguranja. Oreškoviću se, kaže, čudi. “On ima novca da plati ljetovanje, ja nemam”, kazao je Milanović. Pojašnjavao je on tu kako je skupo ljetovanje, kako ne može kod roditelja u vikendicu jer bi tada morao platiti smještaj osiguranju u hotelu, žalio se kako je to sve skupo…

E sad, čini se da ste, dragi građani, svi vi sretnici koji ste na ljetovanju bogatiji od dugogodišnjeg predsjednika SDP-a, zastupnika u Saboru i čovjeka koji je četiri godine vladao Hrvatskom. Čovjek koji kao zastupnik mjesečno prima više od 16 tisuća kuna i čija supruga na godišnjoj razini zarađuje više od 220 tisuća kuna, plus 80-ak tisuća od nastavne djelatnosti. Napomenimo i kako je Milanović kao premijer mjesečno kroz četiri godine primao više od 20 tisuća kuna. Da, vi sigurno imate svoj automobil za ležernu vožnju, a “bijedni” Milanović nema. No ne brinite, ne vozi se taksijem po zemlji, ima on službeni automobil, državni.

Kad pogledamo ove brojke i usporedimo prosječnu plaću hrvatskog građanina od nekih pet tisuća kuna, plače nam se na nesmotrenu izjavu Milanovića. Ova bi mogla preteći i onu famoznu o “puknutoj cijevi u stanu”.

Napomenimo i kako Milanović po zakonu ima pravo na zaštitu šest mjeseci nakon napuštanja premijerske pozicije. Također napomenimo kako šefa SDP-a prate tri automobila osiguranja, a koliko je osiguranika uz njega nije poznato, to su, naime, tajni podatci. Inače, štićene osobe prve kategorije nakon prestanka dužnosti “padaju” na nivo zaštite treće kategorije. a to znači da Milanović ima pravo na automobil i vozača, a u slučaju da postoji informacija da je ugrožen, može dobiti još jedan automobil u pratnji. Inače, sve ovo financiraju porezni obveznici, dakle mi.

Autor: Dnevno.hr

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI