FaH

Jandroković prvi predsjednik Sabora u posjetu Srbiji

Autor: Hina

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković boravit će u srijedu u četvrtak u dvodnevnom službenom posjetu Srbiji, što je nastavak političkog dijaloga između dvije zemlje nakon nedavnog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Riječ je o prvom službenom posjetu predsjednika Sabora Srbiji uopće, kažu iz Jandrokovićeva ureda.

Predsjednik Sabora u srijedu će sastati sa svojom kolegicom, predsjednicom parlamenta Majom Gojković te će sudjelovati u otvaranju Ureda Hrvatske gospodarske komore u Beogradu.

U četvrtak ujutro Jandrokovića očekuju susreti s Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, a potom će se u Subotici popodne sastati i s predstavnicima hrvatske zajednice u Srbiji, Hrvatskim nacionalnim vijećem.

Posjet srbijanskog predsjednika Vučića, koji je boravio u Zagrebu u veljači ove godine na poziv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, dosad je već rezultirao sastancima resornih ministarstva vezanih uz rješavanje otvorenih pitanja, kao i  sastancima radnih tijela za rješavanje pitanja nestalih, odbora za manjine i odbora za trgovinsku suradnju te je u tom pogledu službeni posjet predsjednika Sabora nastavak političkog dijaloga na najvišoj razini, navodi se u priopćenju.

Otvaranje ureda Hrvatske gospodarske komore u Beogradu bit će i povod za razgovore o jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja. Bit će riječi i o europskoj suradnji između dviju država, u okviru pristupnog procesa Srbije Europskoj uniji.

Važna tema službenog posjeta, dodaje se u priopćenju, bit će pitanje položaja i prava hrvatske manjine u Srbiji, a tim povodom Jandroković će posjetiti Suboticu i o položaju hrvatske manjine razgovarati s njezinim predstavnicima u Srbiji.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.