Zarko Basic/PIXSELL
Zarko Basic/PIXSELL

Jakovina: Prihvaćam kritike koje dolaze na moj račun, ali ne i podmetanja

Autor: A.P.

"Prihvaćam dio kritika koje dolaze na moj račun, ali ne mogu prihvatiti podmetanje gospodina Jandrokovića koji je bio potpredsjednik Vlade kada su se isplaćivali višemilijunski iznosi upravama tvrti koje su imale loše poslovanje", rekao je Jakovina.

O milijunskim bonovima u ugovorima s čelnicima Hrvatski šuma koje je on potpisao bivši SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina rekao je da je ta uprava dobro poslovala, ostvarila neto dobit od 383 milijuna kuna, imala 10 posto manje plaće od prošle, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja.

 “Što se tiče poslovanja Uprave, u razdoblju 2012.-2015., neto dobit je 383 milijuna kuna, a  četiri godine prije ta je dobit bila 50-ak milijuna kuna. To govori o profesionalnosti ove Uprave, odrađeni su svi poslovi koji su trebali. Prihvaćam kritike oko bonusa koji su bili moguća nagrada. Nisam mogao znati 2012. da će biti tako dobri rezultati”, rekao je Jakovina.

“Prihvaćam dio kritika koje dolaze na moj račun, ali ne mogu prihvatiti podmetanje gospodina Jandrokovića koji je bio potpredsjednik Vlade kada su se isplaćivali višemilijunski iznosi upravama tvrti koje su imale loše poslovanje”, rekao je Jakovina.

“Ogradit ću se i od kiritika Petrova”, rekao je Jakovina. “Gospodin Petrov bi kao stručnjak u pregovorima sa sindikatima, trebao znati da se ne govori o klasičnim otkazima, nego o odlascima u mirovinu i osobno uvjetovanim otkazima koji su bili suglasni sa sindikatom”, dodao je Jakovina.

Autor: A.P.

ZADNJE VIJESTI