Patrik Macek/PIXSELL

‘Jako je važno da se Domovinski rat pravilno interpretira’

Autor: I.G.

Obuljen je kazala kako očekuje da će je arhivisti uvijek upozoriti kada se pojave problemi koji bi im sprječavali uvid u dokumente, istraživanje i prezentaciju bliže i dalje povijesti.

Ministrica kulture Nina Obuljen Korinžek u srijedu je na Plitvicama otvorila 49. savjetovanje hrvatskih arhivista na temu “Arhivi i Domovinski rat” te poručila kako je jako važno da se Domovinski rat pravilno interpretira i prezentira budući da to nije samo pitanje prošlosti, već i budućnosti.

“Tema Domovinskog rata, u godini kad se obilježava njegova 25. obljetnica, pokazuje da je puno toga napravljeno, ali i da nas to povijesno razdoblje još uvijek zaokuplja i emotivno, jer nas je obilježilo, te je jako važno da se Domovinski rat kao temelj Republike Hrvatske pravilno interpretira i prezentira, budući da to nije samo pitanje prošlosti, već i budućnosti”, rekla je Obuljen Koržinek.

Obuljen je kazala kako očekuje da će je arhivisti uvijek upozoriti kada se pojave problemi koji bi im sprječavali uvid u dokumente, istraživanje i prezentaciju bliže i dalje povijesti.

 

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI