Screenshoot/N1

Izvršena je i primopredaja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Autor: M.B.

"Prenio sam kolegi svoje iskustvo, obavili smo primopredaju'', kazao je Kovač.

Izvršena je i primopredaja u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova između bivšeg ministra Mire Kovača i novog – Davora Ive Stiera, prenosi N1. 

“Prenio sam kolegi svoje iskustvo, obavili smo primopredaju. Osobno sam zadovoljan sa svojim radom, zahvalio sam suradnicima na angažmanu. Napravili smo dobre stvari. Za koji dan ću aktivirati svoj saborski mandat i kao zastupnik ću nastaviti djelovati i na području vanjske i europske politike i veselim se suradnji s ministrom Stierom”, kojemu još jednom čestitam, kazao je Miro Kovač.

Novi ministar Davor Ivo Stier kazao je potom:

“Hvala kolegi Kovaču na korisnim sugestijama, mi smo stranački prijatelji, ali znamo se puno godina i usjpješno smo surađivali. Kolega Kovač, uvjeren sam, bit će aktivan zastupnik, a ja želim intenzivirati dijalog sa zastupnicima jer to smatram važnim.

Dok u Europi raste radikalizam, Hrvatska je odbacila svaki radikalizam i na ovim izborima izabrali Vladu koja ima jasnu europsku orjentaciju. To daje poruku i nama.

Europski put BiH je prioritet, zauzimat ćemo se za ravnopravnost svih građana BiH. Nije nam u interesu biti vanjski čuvar granice EU nego nam je cilj da se ta granica proširi.

U našem je interesu da se cijela JIE europeizira. U postupanju prema Srbiji i drugima inzistiramo na ispunjavanju kriterija, ali želimo im u tome i pomoći. Stvorit ćemo klimu suradnje uz ispunjavanje svih kriterija i pronalaženje rješenja za sva otvorena pitanja, a za ona druga želimo naći mehanizme da ih se riješi”, kazao je novi ministar diplomacije.

Autor: M.B.

ZADNJE VIJESTI