Screenshot Kostajnica,com

(VIDEO) Izvanredno stanje! Ovako nakon odrona izgleda situacija u Hrvatskoj Kostajnici!

Autor: dnevno.hr

U Hrvatskoj Kostajnici i Jasenovcu proglašeno je izvanredno stanje, a situacija je ozbiljna i na jezeru Peruća.

U Hrvatskoj Kostajnici i Jasenovcu proglašeno je izvanredno stanje, a situacija je ozbiljna i na jezeru Peruća.

N1 javlja kako je zbog odrona u Hrvatskoj Kostajnici urušeno sedam kuća, a dvije su napukle. Klizište je i dalje aktivno, a evakuirane su 23 osobe. Vatrogasci su s velike udaljenosti promatrali što se događa, a nikome se ne dopušta približavanje klizištu.

Evakuirane osobe su noć provele u hotelu u Hrvatskoj Kostajnici. Crveni križ donirat će im jednokratnu pomoć od 1.000 kuna, a najavili su i da će se otvoriti telefonske linije za pomoć.

Podzemne vode probile su u zgradu suda iz koje se ispumpava voda. Loša vijest je i što je počela padati kiša.

Podsjetimo, posljedice otapanja velikih količina snijega najviše su pogodile Hrvatsku Kostajnicu u kojoj je voda već u ponedjeljak ušla u nekoliko kuća. U utorak u 7 sati vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici bio je 453 centimetra. I dalje vrijede izvanredne mjere obrane od poplava koje su proglašene su već pri vodostaju od 377 centimetara.

Na karlovačkom području polako opadaju vodostaji rijeka. No, oni su i dalje visoki pa su za Kupu i Koranu i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave.




 




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.