Petar Glebov/PIXSELL

IZBORI U SDP-U! Bernardić i Ostojić u drugom krugu: Pokazali smo da smo velika stranka

Autor: dnevno.hr

Bernardić je osvojio 46 posto, a Ostojić 22,79 posto glasova

U idućem krugu izbora za novog predsjednika SDP-a  za tjhedan dana natjecat će se Bernardić i Ostojić budući da nitko nije osvojio natpolovičnu većinu,

Po prvim neslužbenim rezultatima, nitko od sedam kandidata za predsjednika SDP-a nije osvojio natpolovičnu većinu glasova članova stranke, a u drugi izborni krug za tjedan dana idu dvojica najbolje plasiranih – Davor Bernardić i Ranko Ostojić.

Bernardić je osvojio 46 posto, a Ostojić 22,79 posto glasova, objavio je u subotu navečer predsjednik Središnje izborne komisije SDP-a.

Na izbore se odazvalo oko 18.000 članova stranke ili 50 posto.

Kandidati za predsjednika SDP-a koji su ušli u drugi krug izbora Davor Bernardić i Ranko Ostojić poručili su nakon objave prvih neslužbenih rezultata kako je danas pobjedio SDP, ocijenivši da je kampanja bila korektna te da su se kandidati borili dostojanstveno i sačuvali obraz SDP-a.

Bernardić je čestitao  protukandidatima.

“Mislim da smo pokazali da smo velika stranka i kako se bori dostojanstveno i za SDP i Hrvatsku”, kazao je i protukandidatima poručio da će naći ćemo načina kako da ih uključio u rad SDP za izgradnju boljeg  i modernijeg društva

Ranko Ostojić je istaknuo da je kampanja bila fer, da su se kandidati dostojanstveno borili i sačuvali obraz SDP-a i siguran je da će tako biti i u drugom krugu.

Čestitao je Bernardiću te rekao da će u idućih tjedan dana s njim odmjeriti i starije snage “jer on nikada ne odustaje”.

“Davoru neće biti lako, a po meni u ovom trenutku je pobjedio SDP. Siguran sam i da će pobjediti iduću subotu”, poručio je Ostojić.

Autor: dnevno.hr